Пореден човек се самозапали в Тибет

  • 05 ноември 2012 10:49

  • 704
  • 0
Пореден човек се самозапали в Тибет
©

Хиляди тибетци протестираха срещу китайското управление, след като млад мъж се самозапали пред погледите на множество хора в манастирски град в Западен Китай, предаде ДПА.

Тибетците се събрали близо до манастир в град Лонву в провинция Цинхай, съобщиха организацията "Свободен Тибет" и тибетското правителство в изгнание. Мъжът на възраст около 25 години се самозапалил на близък хълм след изгрев слънце вчера. В интернет бяха публикувани снимки, на които се вижда как очевидно организирана тълпа от стотици хора, включително група монаси на предна линия, наблюдават самозапалването. След смъртта на мъжа монасите отнесли тялото му в манастира и хиляди тибетци се събрали за погребението.

Роднини на загиналия казаха, че той се самозапалил, за да защити интересите на Тибет и да призове за завръщането на тибетския будистки водач Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския, който е в изгнание. През последните две години над 60 тибетци са се самозапалили в знак на протест срещу китайското управление на Тибет.

Последвайте канала на

БТА
704 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини