Цачева настоя в най - скоро време да стане ясно дали България ще влезе в Шенген

  • 18 октомври 2012 14:34

  • 670
  • 0
Цачева настоя в най - скоро време да стане ясно дали България ще влезе в Шенген
©

Решението за присъединяването на България в Шенген да бъде взето на предстоящото през октомври заседание на Съвета по правосъдие и вътрешни работи, настоя председателят на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

Коментарът й дойде след среща с председателката на Камарата на депутатите на Чехия Мирослава Немцова, предаде Дарик.

„Споделих очакванията ни през предстоящия Съвет по правосъдие и вътрешни работи да бъде взето политическото решение за присъединяването ни към Шенгенското пространство. България държи това да се случи на предстоящия съвет през октомври", каза още Цачева.

По думите й държавните институции в България са разочаровани от чуващите се гласове за отлагане на това решение за следващия съвет през декември.

„Имах възможност да споделя, че механизмът за сътрудничество и оценка приемаме в неговата съдържателна част като партньорство между държавите членки на ЕС и как в никакъв случай този механизъм не следва да се използва като инструмент за външен натиск върху България", добави още председателят на парламента.

Последвайте канала на

Десислава Станева
670 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини