Събират творчеството и живота на АВВА в музей

  • 03 октомври 2012 17:28

  • 1065
  • 0
Събират творчеството и живота на АВВА в музей
©

Музей на легендарната шведска поп група ABBA ще бъде открит в Стокхолм през април 2013 г. Музеят ще бъде разположен в комплекса "Шведска зала на славата" ("Swedish Hall of Fame") в централния столичен район Юргорден.

"ABBA е най-силната марка на Швеция в света. Ние просто сме задължени да издигнем музей тук, в страната", заяви директорът на новия комплекс Матиас Хансон, цитиран от БТА.

Организаторите се надяват годишно музеят да бъде посещаван от стотици хиляди почитатели на състава. Те ще могат да видят сценични костюми на членовете на легендарната група, нейното студио, както и да се опитат сами да направят музикален запис.

"Винаги съм се съмнявал дали трябва да се превърна в музеен експонат, преди да умра. И аз, и Бени Андершон бихме искали това да е нещо повече от обикновена експозиция - каза присъствалият на пресконференцията член на групата Бьорн Улвеус. – Ние бихме искали да сме част от уникалния музикален живот и индустрията на Швеция."

Участниците в групата са предали за експозицията свои лични вещи.

Досега в света са продадени над 378 милиона диска на легендарната група. Между 1972 и 1982 г. групата издава осем албума, които се преиздават и до днес. Всяка година от дисковете на групата се продават средно по 2 - 3 милиона бройки и това не е чудно, като се има предвид, че АВВА е един от най-популярните и обичани състави в света.

Последвайте канала на

1065 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини