Продават на търг пълния архив на Гьобелс

  • 24 септември 2012 21:29

  • 3468
  • 0
Продават на търг пълния архив на Гьобелс
©

Любовни писма, поеми и много други писания на младия Йозеф Гьобелс ще бъдат продадени на търг тази седмица в САЩ. Те потапят в психологията на човека, който става един от най-влиятелните представители на Третия Райх, пише actualno.com.

"Това е пълният архив на всичко, което той е писал преди войната", заяви Андреас Корнфелд, един от представителите на аукционна къща Александър Христорикъл Оукшънс в Стамфорд, щата Кънектикът, която ще продаде архивите на 27 септември.

Хилядите страници, за които се твърди, че са в отлично състояние, ще бъдат предложени като един лот и се оценяват на между 200 000 и 300 000 долара. Според аукционната къща те говорят за "почти всички аспекти от живота на младия Йозеф Гьобелс (1897-1945 г.) - училищни бележници, писма до семейството и приятелите му, съчинения, отчаяни любовни писма, нарцистични писания..., писания, осъждащи отчаяната съдба на хората в капиталистическото общество".

"Те показват духа на плах, романтичен гимназист, който лесно се впечатлява и клони към марксизма. Няколко години по-късно той ще се превърне в радикален нацист, фанатичен антисемит и брилянтен пропагандист, дясна ръка на човека, който ще покори и унищожи голяма част от Европа", допълва аукционната къща. Архивите на Гьобелс никога не са били публикувани или изследвани.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3468 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини