Холандско пристанище допуска контрабанда

  • 21 септември 2012 06:13

  • 489
  • 0
Холандско пристанище допуска контрабанда
©

"Властите в Ротердам не представиха конкретна информация за постигнатите резултати в борбата с контрабандата и нелегалния внос."

Това заяви след проверка на холандското пристанище евродепутатката Илиана Иванова, оглавяваща делегация на Комисията по бюджетен контрол към Европарламента, цитирана от Стандарт. Тя похвали холандските власти за постигнатия напредък на пристанището, но подчерта, че са необходими още усилия за подобряване на контрола.

"Корупционните практики не липсват на пристанище Ротердам. Доказателство е разбитата през юли тази година мрежа за контрабанда на кокаин, в която са участвали и работещи на пристанището", каза Иванова.

От асоциацията на тютюневата индустрия в Холандия споделили, че са притеснени от липсата на достатъчно резултати в борбата с контрабандата на цигари. "За нас това е само върхът на айсберга. Голяма част от нелегалния внос на цигари се извършва тук и след това се преразпределя към вътрешността на ЕС, но липсва оценка на постигнатите резултати от митническите власти", коментирали те.

Именно Страната на лалетата блокира повече от година влизането на България и Румъния в Шенген, като се аргументира с недостатъчно резултати в борбата срещу корупцията и оранизираната престъпност.

Последвайте канала на

Novini.bg
489 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини