Нетаняху обвини Иран във фанатизъм

  • 16 септември 2012 08:39

  • 2570
  • 15
Нетаняху обвини Иран във фанатизъм
©

Израелският премиер Бенямин Нетаняху поднови нападките си срещу иранската ядрена програма, като заяви, че лидерите на ислямската република са водени от "невероятен фанатизъм", предаде АФП.

В интервю за Ен Би Си Бенямин Нетаняху каза също, че не е съгласен с онези, които твърдят, че война с Техеран би била по-лоша от ядрен Техеран.

"Иран се управлява от ръководство на невероятни фанатици. Искате тези фанатици да притежават ядрено оръжие ли?", попита израелският премиер.

"Те поставят фанатизма над оцеляването си. На всички нива в страната има камикадзета", заяви Нетаняху, като добави, че не разчита на "рационалността" на Техеран и че Иран не може да бъде контролиран така, както СССР по време на Студената война.

Вашингтон настоява да се даде повече време на дипломацията и санкциите, които да притиснат ислямската държава да се откаже от ядрените си амбиции. Нетаняху обаче нееднократно предупреждава, че страната е на ръба да се сдобие с ядрена бомба.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2570 15

Коментари 15

Добави коментар
?!

2012.09.19 | 23:31

15
Нетаняху обвини Иран във фанатизъм, хмх, а какво е обяснението на Нетаняху за избитите деца в Палестина, как е възможно от 1200 палестинци-над350 да са деца и еврейте наричат това военен конфликт КОЙ Е ФАНАТИК?! Вижте очите на Нетаняху и ще разберете кои са фанатиците. Защо се месят във вътрешните работи на една суверенна държава, ами ако искат могат и 50 ядрени глави да създадат, че 100, 1000 да не би евреите да нямат ядрено оръжие или са по-либерални,а защо тогава не искат Иран да имат ядрен арсенал уверявам Ви, че не е за да има световен мир, а защото не могат да позволят да има свободни и независими държави, на които не могат да мътят водата и да покваряват обществото!!! Да Ви припомня случката с турския хуманитарен кораб. Израел и техните слуги САЩ не се съобразяват с никакви международни спогодби, с международното право, а всъщност са най-големите защитници на свободата!!! Аз съм православен християнин и съм чел части от Светото писание, чел съм и откъси от Корана, чел съм и откъси от Тора, Талмуд и трябва най-искренно да Ви кажа, че според по фанатична и агресивно настроена спрямо друговерците от юдейската религия аз не открих!!!
Центурион

2012.09.18 | 00:19

11
За разлика от 1 и 2 аз съм ходил в Иран няколко пъти и тоя висок стандарт дето го демонстрират е само за столицата в останалите градове и особенно по селата си живеят като преди 600 или 1000 години мизерия и простотия ! Оръжията им от които толкова ви е страх са единични бройки , а и иранците не са добри войници ! Едно е да се ежиш по площадите и да гориш знамена ( примерно на САЩ или Израел ) съвсем друго е да се биеш във война със тях или със друга страна на бойното поле и при това да ги победиш ( ако смятаха че имат шанс нямаше да подготвят камикадзета и да взривяват самолети и автобуси както и друга движима или не техника и сгради силната армия се доказва на бойното поле не се държи като тинейджър със бушуващи хормони леко подпийнал и попушил малко марихуанка ) Ако Иран бяха миротворци както се опитват да се представят щяха да си оправят първо инфраструктурата , здравеопазването ( във цялата страна не тук там ) образованието ( жените са два до три пъти повече в университетите от мъжете наскоро на жените им забраниха да учат определени специалности да не се травмирали мъжете които са изключително прости парчета ) !
Чичо Наско

2012.09.18 | 00:21

14
Единствено българите под 20 години които не са ходили в казармата и са отраснали със разказчета за това колко е зле българската войска в момента могат да се впечатлят от военни паради и демонстрация на оръжейни системи купени със петро долари и скрити на едно две места в пустинята ! Явно и двете страни и Иран и Израел се натискат за война ! То това е ясно и на децата вече! Интересно защо от ЕС си кротуват а пък и Китай и Русия още не са били тъпана както обикновенно правят пошумят известно време колкото да не забравят в света че все още съществуват и после се покрият както вече се е случвало не веднъж и дваж !
doktor

2012.09.16 | 20:42

2
Всичко,което си изложил е напълно приемливо с изключение на това за марихуаната,защото под нейното въздействие човек е лишен от всякаква агресия,докато алкохола действа обратно,изпълва хората със злоба и отчаяние за превъзходство
Българин

2012.09.18 | 00:18

10
Само като го гледам този чифут ми е ясно кой е фанатик. Евреите са срещу всеки който има собствено мислене и самочувствие. Евреите се определят, като нещо по висшo от човека...Единствената разлика между циганина и евреина са парите
Цензура

2012.09.18 | 00:20

13
Тя тая снимка е стара от поне две години е тук в България нови снимки няма и нови материали всичко се копира от световният видео обмен или се препечатва от някой вестник който няма кореспонденти у нас , а после ни разправят ,че така е честно и , че трябва да зачитаме чуждите авторски права !
РОРО

2012.09.18 | 00:20

12
Като начин на мислене между евреите и иранците няма голяма разлика и двете са били велики държави в миналото ( преди векове ) и имат известни основания да желаят да са лидери в тази част на света обаче и на двета държави методите не са подходящи и затова са недолюбвани в голяма степен от голям процент от човечевството на всякаква възраст ! Лично на мен евреите са ми с една идея по-симпатични главно заради големият процент нобелови лауреати и големият процент на открития които целият свят ползва докато иранците само се чудят със кого да се заядат и кого да взривят но като цяло ми писнаи от едните и от другите вече няколко десетилетия все около Израел и отношенията му със арабският свят се въртят нещата и взеха да дразнят доста всички !
Ares

2012.09.18 | 00:18

9
Тези евреи какво се напъват. Иран спокойно може да изравни със земята Израел. Дърпат лъва за опашката и накрая ще си го получат. Не, че подкрепям Иран или някой друга държава, ама тези си го търсят направо.
agabaga

2012.09.18 | 00:18

8
Е това е фанатик! Само каква омраза излъчват очите му и се е разпенила устата му.
Мечо Пух и братовчед му Тед са на мнение че е :

2012.09.17 | 20:13

7
По-добре война с Иран отколкото ядрен Иран !

2012.09.17 | 19:11

6
AVE TOS NQMA LI KOI DA GO GRAMNE,IRAN TA IRAN, EVREITE SAMO MOGAT DA IM GO OLIGAVQT
...

2012.09.17 | 17:23

4
Най-големият фанатик се обади.. Иранците нямат мераци да превземат света чифутите го имат...

2012.09.17 | 17:24

5
Интересно защо са им ядрените и химическите оръжия за лукс нали ?
Alex

2012.09.17 | 01:35

3
Искаме сеир да гледаме
Радко

2012.09.16 | 20:42

1
Като се натискат за война да се стипат ,че ни писна да гледаме и слушаме колко са велики и едните и другите то като се почнат ще се разбере кой колко струва със горене на байряци ( както по-долу беше коментирано и със гола пропаганда няма да стане почвай те се бе ........)

Добави коментар

Водещи новини