Израел ще изисква от САЩ по-твърда позиция по отношение на Иран

  • 13 септември 2012 19:03

  • 619
  • 2
Израел ще изисква от САЩ по-твърда позиция по отношение на Иран
©

Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще продължи да изисква от САЩ по-твърда позиция по отношение на Иран въпреки напрежението, което се породи между Вашингтон и Ерусалим след забележките на израелския лидер по този въпрос, съобщава вестник "Атлантик Джърнъл Конститюшън".

В свое интервю израелският лидер посочи, че ще продължи да оказва публично натиск за по-строга позиция към Техеран и неговата ядрена програма. Изявленията на премиера имат за цел да подбудят САЩ към действие пред заплахата, че в противен случай Израел ще предприеме нападение срещу Иран.

Реториката на Нетаняху вече предизвика напрежение между Ерусалим и Белия дом, карайки дори влиятелен американски сенатор с еврейско вероизповедание публично да го критикува.

Последвайте канала на

Весела Найденова
619 2

Коментари 2

Добави коментар
Аз обичам Израел

2012.09.16 | 14:00

2
``Благосровение и мир в Израел и Ерусалим``Гоподна мишце покажи, пред цял свят силата Своя, да видим както в древни дни, пак славните Твой неща. О Боже на народите, кажи Ти: ``Аз съм ЕОВА`` Творец на всите светове, Вселенски Цар и Съдия. Глас Боже от престола Твой, ще съкруши кумирите, ще покориш Ти с жезла Свой, най върлите си врагове.
kk

2012.09.15 | 12:18

1
Интересно ми е дали Израелците блъфират за евентуална действие срещу Иран?

Добави коментар

Водещи новини