Невена Цонева осъди музикална компания

  • 09 септември 2012 09:10

  • 9669
  • 2
Невена Цонева осъди музикална компания
©

Победителката от първия "Мюзик айдъл" Невена Цонева получи обезщетение от общо 12 хил. лева от музикалната компания "Вирджиния рекърдс", пише "24 часа".

Преди 2 години младата певица реши да прекрати предсрочно договора си с музикалната компания. Тя заведе дело срещу нея. Официалната причина е липсата на отчети. Компанията трябвало на всяко тримесечие да отчита приходите от работата на певицата, но не го правела.

Цонева спечели делото и на втора инстанция. Според решението на съда "Вирджиния рекърдс" трябва да изплатят на Цонева 7 хил. лв. Сумата набъбва до 12 хил., като се начислят лихвите, които текат от делото от първа инстанция и разходите за адвокати. За да се развива като свободен артист обаче, Невена трябва да изчака и последното решение на съда от трета инстанция. Очаква се датата за това дело да бъде насрочена за есента.

"Съдът само частично се произнесе в полза на Невена Цонева в частта, касаеща вида на отчетите, които са й предоставяни, като потвърди нашата теза, че "Вирджиния рекърдс" по никакъв начин не е ощетила изпълнителката. Въпреки че оспорваме това решение и сме го обжалвали, защото сме отчитали коректно всеки приход към Цонева, съгласно разпоредбите на съда сме изплатили към нея предвидената по договор неустойка. Случаят с Невена Цонева ни вкара в парадокса, че в България не се толерират цивилизованите отношения, а напротив, бивш наказан, че си подписал европейски тип договор с изпълнител, в който самият ти си се задължил да приготвяш какви ли не детайлни отчети, да дължиш неустойки и да инвестираш постоянно в кариерата на артиста", коментира Станислава Армутлиева, шеф на музикалната компания.

В момента между певицата и "Вирджиния" са заведени общо 4 дела. Едното е затова, че компанията не разреши на Цонева да участва в танцувалното шоу "Дансинг старс". То обаче още не е тръгнало.

Между съдебните зали и срещите с адвокати Невена подготвя и нови парчета. Основала си е и своя компания, има си лейбъл - "Севънтийн". Тя и барабанистът Венелин Венков от "Ку-ку бенд" имат студио в дома си в Саранци, село на около 37 км от София.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9669 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Курвите на Слави в действие

2014.09.23 | 18:04

2
Е сега остава да пусне една гола сесия и направо в Холивуд !
nn

2012.09.10 | 10:24

1
Не правиш ли свирки няма клипчета и няма да си "звезда"

Добави коментар

Водещи новини