В ГДБОП получавали по два - три сигнала годишно за наши кораби с дрога

  • 21 август 2012 17:18

  • 833
  • 3
В ГДБОП получавали по два - три сигнала годишно за наши кораби с дрога
©

В ГДБОП са постъпвали годишно два-три сигнала за български кораби, превозващи големи количества наркотици, заяви пред БНР бившият началник на сектора за борба с наркотрафика в службата Калин Михов.

След потъването на кораба "Ванеса" през 2008 година, антимафиотите не са успели да установят какво точно е имало на борда. Този кораб, както и арестуваният преди седмица в Испания плавателен съд "Свети Николай", са собственост на Дойчин Дойчев.

През годините в ГДБОП са постъпвали сигнали затова, че българи пренасят кокаин, основно от Колумбия, Боливия и Бразилия, обясни Михов. По думите му преди време основният начин за трафик на тази дрога е бил в яхти или в контейнери. Често българите, които организират трафика, се срещат лично с представителите на картелите зад океана: "За този транспорт трябва някакви гаранции да се поемат, нали разбирате. А хората, които защитават такова голямо количество на някой да им го прекарва, те би трябвало поне да искат да го видят, нали, да се запознаят с него и да си доверят това количество на него".

След провала на подобна пратка с кокаин, със сигурност ще има последствия за някои от организаторите, смята Калин Михов. Според него обаче вероятно моряците на кораба "Свети Николай" не са знаели какво превозват: "Напълно е възможно, защото това е голямо количество. От моряците се иска кранът да им подаде товара и те да го нагласят. Другите, които се занимават с навигацията, действително може да не знаят. Испания и Германия са основно държавите, в които живеят сънародниците ни, които се занимават с трафик на кокаин. Това обаче са хора, непознати у нас, различни от популярните имена и прякори, които се тиражират".

Последвайте канала на

Десислава Станева
833 3

Коментари 3

Добави коментар
любопитен нацист

2012.08.22 | 13:54

3
брех че много доносници в тази пародия на държава. Аз подавам сигнал, че във всички затвори управата е корумпирана на максимум и стават всякви далавери с телефони, дрога и храна ! Ама гдбоп и мвр-то се правят на заспали, оти така им е удобно !

2012.08.22 | 00:40

2
Само чартьорът, собственикът на кораба, капитанът и старшият помощник са длъжни да знаят, какъв е товара!
ss

2012.08.21 | 19:53

1
АЛОООО ТОВА НЕ СА 3 КИЛА ИЛИ 30 ТОВА СА ТРИ ТОНА . И ТРЯБВАЛО ДА СЕ РАЗТОВАРЯТ В ОТКРИТО МОРЕ КАКВО ЩЕ РАЗТОВАРВАТ СПОРЕД ТЕБЕ МАРМАЛАД ЛИ А .

Добави коментар

Водещи новини