Спасиха бебе родено в петия месец

  • 14 август 2012 13:18

  • 3098
  • 0
Спасиха бебе родено в петия месец
©

Бебе, родено в петия месец от бременността, спасиха лекарите от АГ болницата във Варна. Два месеца екипът на отделението по неонатология се бори за живота на малката госпожица. Тя вече диша сама и наддава на тегло, съобщи за Дарик д-р Снежинка Цветкова, шеф на отделението за недоносени в АГ болницата.

„Момиченцето се роди в средата на юни, в 22-ра гестационна седмица, и тежеше малко над 500 грама. То е най-малкото бебе, дошло на бял свят от началото на годината. Детето вече тежи 1000 грама, но все още има нужда от интензивно лечение”, поясни д-р Цветкова.

„За съжаление, не всички бебета с екстремно ниско тегло оцеляват. Надяваме се детето да има сили да се справи с трудностите”, допълни специалистът.

Най-голямата гордост на лекарите в АГ болницата е малкият Марио от Търговище, за когото в началото не даваха големи надежди. През септември миналата година той беше приет с тегло едва 480 грама и с тежка дихателна недостатъчност. Въпреки минималните шансове за оцеляване варненските неонатолози успяха да се преборят за живота му и няколко месеца по-късно той беше изписан от болницата. „Имам информация от колегите от Търговище, че там нещата се развиват добре. Всички проблеми са преодолени и вече всичко е наред”, каза д-р Цветкова.

Последвайте канала на

Novini.bg
3098 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини