Чиновниците от Агенцията по туризма в нови апартаменти срещу 30 лв. наем

  • 09 август 2012 20:12

  • 612
  • 0
Чиновниците от Агенцията по туризма в нови апартаменти срещу 30 лв. наем
©

Община Пловдив отпуска 16 ведомствени жилища за служителите на Агенцията по туризма, които ще се преселят там от септември.

Това е първата държавна служба, която ще напусне столицата, съгласно плана за децентрализация на финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Апартаментите са нови и наемът е до 30 лева. Повечето се намират в пловдивския квартал "Тракия", където вече текат трескави ремонти, съобщи БТВ. Но без луксозни материали, казват от общината.

"В момента изпълняваме довършителните работи ,като фаянс по стените, теракот по пода, ще сложим ламиниран паркет по стаите, кухненско обзавеждане и латексово боядисване в стаите", заяви Румен Лемберов, директор ОП "Жилфонд".

Жилищата са едностайни и двустайни, а в наема не влизат месечните консумативи като ползване на ток и вода. Апартаментите трябва да бъдат готови до 24 август. Към града под тепетата би трябвало да тръгнат трийсетина служители на министерството. Някой от тях обаче не се решават на тази промяна.

"Има хора, които се отказват. За тези отказани места вече стартираме процедура за набиране на хора", обясни министър Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

Следващата седмица ще бъде напълно завършена и предадена на министерството и сградата в центъра на града, където ще работят командированите от София служители.

Последвайте канала на

Десислава Станева
612 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини