Пострадали при атентата в Бургас искат обезщетения

  • 27 юли 2012 21:25

  • 1060
  • 1
Пострадали при атентата в Бургас искат обезщетения
©

Единадесет души от израелските туристи, пострадали при терористичната атака на летището в Бургас на 18 юли, са поискали от правителството на Израел да им бъдат изплатени компенсации за нанесени вреди и получени наранявания, пише "24 часа, позовавайки се на IzRus.

Израелското законодателство обаче не предвижда обезщетения, тъй като атентатът е извършен извън пределите на страната.

Израелците обаче настояват за финансови компенсации, тъй като, според тях, са пострадали само защото са граждани на еврейската държава.

„Джуиш телеграф" пък съобщава, че хиляди израелски туристи са отменили пътуванията си след атентата в Бургас. Представител на туристическа компания обяснява, че около 10 000 израелци са направили резервации за почивка в България чрез нея, но около половината от тях са ги отменили след атаката.

Междувременно изданието отбелязва, че евреите в България говорят за основна промяна в тяхното чувство за сигурност след бомбения атентат на летище "Сарафово".

Днес посланикът на Израел у нас Шаул Камиса Раз категорично заяви, че няма българска следа при терористичната атака. „Олекна ми, когато разбрах, че атентаторът не е българин, тъй като има практика терористите да използват хора от същата страна, в която готвят удар", каза още той.

Последвайте канала на

1060 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.07.28 | 16:50

1
как се надлъгват евреите само! пострадалите май не вярват, че тяхната държава няма нищо общо и не им дължи нищо

Добави коментар

Водещи новини