Цветанов: Атентаторът дошъл с "цел туризъм"

  • 27 юли 2012 08:35

  • 1864
  • 2
Цветанов: Атентаторът дошъл с "цел туризъм"
©

България е имала възможност през последните години да реагира много адекватно на постъпваща информация от партньорските служби. При атентата в „Сарафово” нямаше подобна информация.  Това заяви вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в студиото на "Тази сутрин" по БТВ.

От думите му стана ясно, че България е предотвратявала редица терористични актове. От началото на мандата на ГЕРБ е работено по около 15 сигнала.

Министърът обясни, че за всеки предстоящ туристически сезон се предприемат мерки за сигурност. "Два пъти в годината провеждаме срещи след сезона, за да направим анализ и да планираме последващи мерки за сигурността на туристите, които идват в България. От всичките тези мерки имаме повишена сигурност.

След това Цветанов обясни, че от терористичният акт на летището може да се предположи, че има някои пропуски. След вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност ще бъде направен анализ на динамиката на сигурността, припомни вчерашното решение на КСНС след петчасово заседание.

По думите му атентаторът е дошъл в България с "цел туризъм" и е останал незабелязан.

Достатъчно оперативна информация се обменя между партньорските служби и поредица от атаки са предотвратени по света именно заради тази информация.

Атаките от 11 септември дадоха един друг поглед, но въпреки предприетите мерки се стигна до атентатите в Мадрид, Лондон.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1864 2

Коментари 2

Добави коментар
Радо

2012.07.27 | 19:51

2
Най голямото добро за България щеше да направи атентатора ако беше се взривил в парламента даже и след това можеше и паметник да му се вдигне.

2012.07.27 | 13:04

1
Хаха, тоя добре ли е или отново си говори празни приказки. Абе Цвъки, не само имате пропуски вие всичките сте едно голямо недоразумение и все още ви търпим простотиите и всекидневните пропуски.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини