Посланикът на Израел: Няма българска следа в атентата

  • 27 юли 2012 15:49

  • 724
  • 0
Посланикът на Израел: Няма българска следа в атентата
©

Приятелството между България и Израел няма да бъде прекъснато нито от терора, нито от други подобни случки. Това заяви във Варна посланикът на Държавата Израел у нас Н.Пр. Шаул Камиса Раз.

Шаул Камиса Раз използва възможността за пореден път да поднесе своите съболезнования към близките и роднините на загиналите при терористичния акт шестима израелски туристи и български гражданин. Тези хора са били абсолютно невинни.

"Знаем как да станем по-силни и как да продължим напред”, посочи израелският посланик. Той добави, че в атентата с категоричност може да се заяви, че няма българска следа. Олекнало му е, когато е разбрал, че атентаторът не е българин, тъй като има практика терористите да използват хора от същата страна, в която готвят удар. Шаул Камиса Раз отрече техните служби да са имали предварителна информация и направи паралел с покушения срещу израелски граждани в Азербайджан, Тайланд и Индия, които също са били неочаквани. Той заяви, че в основата на повечето атентати срещу израелци стоят Иран, „Хизбулла” и отчасти „Ал Кайда”. Никой не може да каже къде ще се случи терорът, такива актове се извършват и в Тел Авив. „Терорът не може да раздели България и Израел, между чиито народи и правителства има приятелство”, добави още посланикът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
724 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини