ГЕРБ: Пернишката кметица е като Мечо Пух

  • 26 юли 2012 15:00

  • 3954
  • 29
ГЕРБ: Пернишката кметица е като Мечо Пух
©

Скандалът за парите, които държавата отпусна за преодоляване на щетите от земетресението в Перник, става все по разгорещен. В миньорския град вече са похарчени 2 700 000 лв., а все още има хора в бедстващо положение, съобщи БТВ.

След като общинските съветници от ГЕРБ поискаха оставката на кмета Росица Янакиева и оповестиха данни за неправилно изразходвани средства, те я оприличиха на Мечо Пух, защото стратегията й за изразходването на парите била „колкото повече, толкова повече”.

Според Владислав Караилиев, нарушенията са "фрапантни" - боядисване за 9,20 лв. на кв/м, постилане на найлон на 3,19 лв. на кв/м. По думите му, в село Кладница, при разглеждане на документите, се установи, че са платени разваляне на осем комина, строене на 8 комина, шапки на 8 комина, а в крайна сметка самото училище е с пет комина.

Общинските съветници обвиниха Росица Янакиева, че е заявила, че не трябва да се мисли много за хората, защото те щели да изтеглят кредити, но трябвало да се искат пари от финансовия министър за общината. Росица Янакиева, от своя страна, заяви, че смята да сезира Брюксел, заради "неадекватната позиция на управляващите от ГЕРБ, които прилагат двоен аршин към хората в общините, пострадали от бедствия".

Зад Янакиева застана и лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. По думите му, ГЕРБ грубо притискат кметовете на БСП в ущърб на интереса на гражданите. Според него правителството не е осигурило достатъчно средства за справянето с щетите от земетресението.

Росица Янакиева бе категорична, че напрежението в Перник нараства, защото месеци след разрушителното земетресение над 600 перничани продължават да живеят във фургони и палатки. "Фургонът в Перник е лукс и само бързата намеса на държавата може да помогне за подобряване на положението ни", заяви Янакиева.

Кметицата припомни, че общината подготвя документите на гражданите, но решението на кого да се даде и колко да получи е единствено и само на междуведомствената комисия, ръководена лично от вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Последвайте канала на

3954 29

Коментари 29

Добави коментар
IQ146

2012.08.01 | 08:22

29
Янакиева е КРАЛА и пак ще КРАДЕ! Българският народ още не е дозрял да разбере, че не е важно ОТ КОЯ ПАРТИЯ ще е Кмета, важното е ДА НЕ КРАДЕ! Тогава ще има пари за благоустройството на града! Иначе всичко ще отива в приближените на Кмета и съветниците! И пари за благоустрояване НЯМА ДА ОСТАВАТ! НАЙ-ВАЖНИЯТ въпрос към всеки управленец е КРАДЕ ЛИ? И ако има и най-малкото съмнение, че този кандидат е КРАДЕЦ, не трябва да го избираме. За НИЩО НА СВЕТА. Независимо от КОЯ ПАРТИЯ Е!!! Идват избори.Ей сега ще дойде следващото лято! А българският народ още не разбира,че не е важно ОТ КОЯ ПАРТИЯ ще е ПОЛИТИКЪТ,важното е ДА НЕ КРАДЕ! Тогава ще има пари за благоустройство и развитие! Иначе всичко ще отива в приближените на политиците! И пари НЯМА ДА ОСТАВАТ! А без пари НИЩО НЕ СТАВА! НАЙ-ВАЖНИЯТ въпрос към всеки управленец е КРАДЕ ЛИ? И ако има и най-малкото съмнение, че този кандидат е КРАДЕЦ, не трябва да го избираме. За НИЩО НА СВЕТА! Независимо от КОЯ ПАРТИЯ Е! Почтени хора от БСП, СДС, ДСБ и всички останали? Да заповядат! САМО ДА НЕ КРАДАТ!!! Лява или Дясна политика? Какво значение има каква политика ще се провежда, АКО НЯМА ПАРИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО Й? Без ПАРИ никаква политика не може да се осъществява. Ще има само МИМИКРИИ, предназначени ДА ПРИКРИВАТ КРАЖБИТЕ-вижте дупките по пътищата!!! ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА ГОВОРИМ НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ! ЗАЩОТО ТАЯ КРАДЛИВА ПАПЛАЧ КРАДЕ НАШИТЕ ПАРИ!!! И ОБЩЕСТВЕНИЯ ДОГОВОР Е НАРУШЕН! Общественият договор, който гласи – „Ние плащаме данъци, а вие, политиците управленци, ги харчите съгласно закона за бюджета”, не да ги КРАДЕТЕ! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ!!!

2012.07.27 | 21:52

28
Здрасти 46 ,явно скоро ще стигнеш 50 , мозъкът ти яко трупа знания като повтаря, повтаря, повтаря, защото тези повторения не са за нас обикновените ,на нас и да не го повтаряш и да го повтаряш ние всичко това което го казваш си го знаем някак си така ,но кажи само как разбра че е крала и пак ЩЕ КРАДЕ ,да не си някакъв екстрасенс или ясновидец , ако си такъв плащаш ли си данъците за тази дейност ,ако не сиq предостави ясни доказателства за минали действия и бъдещи намерения на този човек ,който така обвиняваш и очерняш ,защо ли обаче не се изненадвам копираш точно един министър ,който умира да обвинява когото му хрумне в това онова за да събира точки и да замазва очите на нас обикновените ,които ни крадат ,осакатяват или убиват онези от НЕОРГАНИЗИРАНАТА престъпност и ни ограбват монополите от узаконената мафия .
Хмм да

2012.07.27 | 21:52

27
Ако се наложи, да те викне да и вършиш през просото някаква работа у тях,тя дали ще бъде така щедра,да ти даде 70,80 лв.надница?!На държавна работа е така,основната заплата не се зачита за нищо,за тях по-важно е бонуса,бонуса!...Каквото правителство и да дойде няма да може да се справи с нашето крадливо племе,за съжаление.
ЧЕРВЕНАТА КМЕТИЦА

2012.07.27 | 18:10

26
С ТАЯ БЕТОННА ГЛАВА ПОВЕЧЕ ПРИЛИЧА НА БАБАТА НА МЕЧО ПУХ, А И МЕЧЕТО ВСЕ ОТ НЯКЪДЕ И ОТ НЯКОЙ СЕ Е НАУЧИЛО НА ЛАКОМИЯ, АМИ ВИЖТЕ Я ГОРЕ НА СНИМКАТА, КАКВА Е БАБА МЕЦА ПУТ .
не син

2012.07.27 | 08:11

17
Егати наглата пача!Това е разликата между ГЕРБ и останалите партии ! Депутат на ГЕРБ беше хванат с рекет, свалиха имунитета му и го съдят, а когато хванаха тази пернишка пача да краде цялата БСП СКОЧИ В ЗАЩИТА !

2012.07.27 | 18:09

25
Кого съдят бе, ГЕРБерче увяхнало? Калинка Илиева ли осъдиха? Лъчо-мозъка ли осъдиха? Миро-стандарта ли осъдиха? Цецо-шестака ли осъдиха? Мутрата Борисов ли осъдиха? Малко ли ви е лидерът ви да е доказан педофил и да има доказано АВТЕНТИЧЕН запис как осигурява "защита" от данъчни????
до 8

2012.07.26 | 19:58

11
Ей, малоумник ти пипал ли си четка ! Знаеш ли какво пишеш ! 5 лв. надница и 2,10 лв.осигуровки и т.н. НА КВАДВАТЕН МЕТЪР ЛИ БЕ ,КРЕТЕН ?!

2012.07.27 | 18:09

24
Толкова е , направи си труда да позвъниш тук там и виж колко взимат за боядисване на кв м ,и не ме обиждай ,май ти не си пипал ,защото латекса се нанася с валяк ,четката можеш да си я навреш ....... Надявам се че знаеш ,че осигурителната вноска на всеки лев получен по трудово правоотношение , независимо дали е временно или постоянно е 42% - 34-социално и 8 здравно ,които би трябвало да се заплащат и от работника40% и работодателя 60% но най-често всичко се плаща от работодателя . Ако ремонта прави фирма всички тези разходи се начисляват в крайната цена ,глупако . Вземи да се ограмотиш малко или ставай бояджия да пълниш гуша .
до 20

2012.07.27 | 18:09

23
да правиш бибитки на 17
хахо

2012.07.27 | 10:37

22
Ако не знаете ,да знаете тази Роспица е КУМОНИСТКА, ТАКА СЕ ПРАКТИКУВА И В ЕДНА БОЛНИЦА СОФИИСКА МЪДЕТО РАБОТЯ ЛИЧНО ВСЕ ОЩЕ!!!!

2012.07.27 | 09:06

21
9,20 лв. на кв/м ?!?!?!?!?! Ако това е вярно то тази от снимката е ебаси наглата червена крадла !!! Кой плаща по 9,20 на кв/м ??? Преди месец купувах цяла боя латекс 5 литра на цена от 11 лева !!! И с тези 5 литра успях да боядисам две стаи и имам боя за още една малка стая! Трябва да разследват сега къде са отишли тези пари !!!

2012.07.27 | 08:13

20
1 лв. за боя, отделно за четки валяци 0,5 лв. , транспорт 1лв . надница 5 лв ,осигуровки върху тия 5 лева 42% - 2,10 лв. всичко 9,60 лв. -да не би кметицата да си боядисва обектите сама!Направи си добре сметката и тогава излизай на показ с байганьовските си сметки.
ах тези кумонисти

2012.07.27 | 08:12

19
Правителството , което управлява -Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР, онова за дядото е за наивници. Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. Цецка Цачева –партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен. Николай Младенов -син на служител на ДС от високо засекретено ниво. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС. Симеон Дянков -стипендиант на фондация Людмила Живкова. Нона Караджова -дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП. Лиляна Павлова -внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП, Вежди Рашидов -удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ, Ивайло Московски- първа щатна работа в Мултигруп. Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерала от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева –дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП...
Сопол и Гей

2012.07.26 | 22:03

12
Aма това комунистите много прости. По цял ден седят пред компа и пишат в интернет против герб. Ама всички знаят че са платени червени чугунени глави. То кой нормален човек сега може да е за крадци мошеници и рекетьори като червените отрепки от БСП???? Те вече и червените бабички измряха. То и даже и най-тъпите се усетиха.
ПИСМО ОТ УМРЕЛИТЕ ЧЕРВЕНИ БАБИЧКИ

2012.07.27 | 08:12

18
АМИ КОЙ СЕДИ НА КОМПА БЕ ПОДЛОГО , СИГУРНО СА ДУХОВЕТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ БАБИЧКИ ,ГЛЕДАЙ САМО ДА НЕ УМРЕШ И ДА ДОЙДЕШ ПРИ НАС НА ОНЯ СВЯТ ,ЧЕ ТОГАВА ДУША ДАТИЕ ЯКА . ХАЙДЕ ХОДИ ДА ПАЛИШ СВЕЩИ НА ПАМЕТНИКА НА ......... ,НАЛИ ДНЕС ТАКА КАЗА КАПИТАНА НА ШПИЦПОДЛОГИТЕ НА ГЕРБ ЯНЕ ЯНЕВ.
123

2012.07.26 | 22:04

13
Аве, Гейчо, ти по рождение ли си педал, или някой комунист те опъна?
!!!

2012.07.26 | 19:39

2
Значи и баба ти е умряла ..... или тя от както е се родила и веднага са е взели в ГЕРБ. Първо помисли и тогава пиши ако имаш с какво да мислиш разбира се !!!

Добави коментар

Водещи новини