Служители от Агенция "Митници" - на протест (видео)

  • 23 юли 2012 18:17

  • 1744
  • 6
Служители от Агенция "Митници" - на протест (видео)
©

Служителите на Агенция "Митници" за втори път протестират срещу решението централата на митническото управление да бъде преместена в Русе, от което 400 души трябва да отидат да работят в дунавския град, по силата на промените в Закона за администрацията.

Над 300 човека се събраха пред сградата на Министерство на финансите, за да изкажат недоволството си от промените. Хората с плакати питаха "Работата или семействата - кое да изберем?".

"Събрали сме се пред министерството, което се е превърнало в символ на всичко, което не трябва да се прави в тази държава. Аз познавам министрите на финансите от Белчо Белчев насам. Такова чудо, каквото ни дойде до главата, не е имало, каза д-р Константин Тренчев, лидерът на КТ "Подкрепа". Той коментира, че не може да разбере мотивите и замисъла в това тежко състояние, в което е държавата, на този хал, да се взима подобно решение за преместване на институции.

По думите на Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в, това, което се случва в момента, е унищожаване на Агенция "Митници". Според него няма нито един аргумент за преместването. Искам да ви призова - в никакъв случай не позволявайте това да се случи, каза Кадиев.

За днешния си протест митничарите получиха подкрепата на синдикатите в държавната администрация, както и на работещите в Агенция "Морска администрация", които трябва да сменят столицата с Варна. От митниците настояват за широка обществена дискусия и диалог с управляващите за ефектите от преместването. Наред с личното неудобство, основните аргументи на митничарите против преместването са, че то ще излезе много скъпо на данъкоплатците и ще предизвика хаос в работата на митниците.

Служители на агенцията казаха, че никой не им е обяснил за преместването, а те са се информирали за всичко само от медиите. Митническата администрация е една добре работеща администрация, което е признато и от Европейската комисия. Нередно е да се прекъсне работата й и да се загубят тези експерти, които са уважавани на европейско ниво, но в нашата държава - очевидно не, кометнираха протестиращите.

Вижте кадри от протеста във видео секцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

1744 6

Коментари 6

Добави коментар
MMA

2012.07.24 | 06:46

2
АБЕ ТОЧНО ТИЯ ЛИ АЛЧНИ КРАДЦИ СА ИЗЛЕЗНАЛИ НА ПРОТЕСТ! ЕБАТИ ЛИЦЕМЕРИЕТО, ТАМ КАКВО КРАДЕНЕ И БУКВАЛНО ОЩЕТЯВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА ПАДА, ПРОСТО НЕ Е ИСТИНА! ТАМ ВСИЧКИ СА ПОСТАВЕНИ ЛИЦА НА „НЯКОЙ", А КАКВИ ТАПИРИ ИМА НЕ Е ИСТИНА И ИМЕННО ПРИ ТЯХ ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРСИ РАЗКОВНИЧЕТО ЗА РАЗБИВАНЕ НА КОНТРАБАНДА, ТРАФИК, ПОДКУПИ И ТН. ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, А НЕ ДА СЕ ПРАВЯТ РАЗНИ НЕСКОПОСАНИ АКЦИЙ, СЪШИТИ С БЕЛИ КОНЦИ, И ДА ХВАЩАТ КОКОШКАРИТЕ, НЯКОИ ПЕНСИОНЕРИ, КОЙТО СА ВКАРАЛИ ПО 10 СТЕКА БЕЗ БАНДЕРОЛ И ГИ ПРОДАВАТ ДА ВЗЕМАТ НЯКОЙ ЛЕВ! В АГЕНЦИЯ „МИТНИЦИ" ТРЯБВА ДА ИМА ТОТАЛНА ЧИСТКА И ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ МНОГО ОТ НЕЩАТА В ДЪРЖАВАТА!
Грамотен

2012.07.24 | 12:59

6
Моля, първо научете правописа - акции в множествено число се пише с "и", а не с "й"!
аахаа

2012.07.24 | 12:51

5
Нека се направи едно проучване на всички ГКПП-та колко от митничарите са местни и колко Гранични полицаи и Митничари пътуват стотици километри за да работят Л?БИМАТА НИСКО ЗАПЛАТЕНА РАБОТА! ЩЕ ИДАТ НЕ В РУСЕ, АМИ И В РУМЪНИЯ ЩЕ ИДАТ АКО ТРЯБВА....
Дън

2012.07.24 | 06:47

4
Преместването е единственият начин да разкарат повечето от тези ояли се мошеници.
Вили

2012.07.24 | 06:46

3
Ако мен ме накарат да се преместя заедно с работата си извън София, ще разцелувам някой министър бе. И колкото по-далеч, по-добре. Искам и аз :(
Иван

2012.07.24 | 06:46

1
Мамка им корумпирана да шибам,имам познати които пътуват всеки ден много километри до работата си без да се оплакват и го правят от нужда.А тия шибаняци дето продадоха родината все нещо не им стига.Прекъсват им се престъпните връзчици май.Съд и затвор за тях.СВОБОДА ЗА НЕВИННИТЕ МОМЧЕТА ОТ САНДАНСКИ

Добави коментар

Водещи новини