Британките носят най-високи токчета

  • 20 юли 2012 16:30

  • 7400
  • 0
Британките носят най-високи токчета
©

Проучване на фирма за продукти за крака, в което са участвали близо 4000 жени, разкрива, че жените на Острова носят обувки, чийто ток е със средна височина от 8,4 см, пише inews.bg.

Най-набиващият се на очи пример за тази тенденция са Виктория Бекъм и Черил Коул, чиито токове определено надхвърлят тази граница.

Вероятно до голяма степен определящ фактор за избора на толкова високи обувки е като цяло по-ниския ръст сред британките, посочва в. Telegraph.

Проучванията сочат, че високите жени (включително с "изкуствено" постигнат ръст) са по-пробивни, уверени, богати, способни, успешни и независими, даже и по-интелигентни, коментира психологът Ема Кени.

И допълва, че британките са много амбициозни, така че ако решат, че слагайки 15-сантиметрови токчета, ще увеличат перспективите си в работата, ще го направят.

И все пак признават, че това си има своята цена. 50% от запитаните жени казват, че са готови да изтърпят болка, сравнима с тази от зъбобол или болка в ухото, само и само да са с високи токчета.

Испанките остават на второ място в класацията със средна височина на токчетата от 8,1 см.

Практичност или може би неамбициозност проявяват французойките и германките, тъй като предпочитат да носят обувки с токчета средно по 6,1 и 6,9 см.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
7400 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини