Иран: Осъждаме атентата

  • 19 юли 2012 13:55

  • 890
  • 1
Иран: Осъждаме атентата
©

Ислямска република Иран винаги е считала терора и тероризма за едно нехуманно явление и това чрез когото и която организация да се е случило и каквато и да му е целта, Иран го осъжда и го декларира за неприемливо, се посочва в изявление на посолството на Иран у нас.

"Необоснованите изказвания от стана на различни държавници в ционисткия режим във връзка с обвиненията срещу Иран относно евентуалното й участие в инцидента с взривения автобус с израелски туристи в Бургас е един познат метод на ционисткия режим с политическа цел и е знак за немощ и мисловен застой на обвинителите", пише в изявлението "Ислямска република Иран е жертва на тероризма на ционисткия режим и убийството на ядрените учени на нашата държава чрез поставените лица на този режим е свидетелство на това", се посочва още в изявлението.

"Ислямска република Иран и Република България са две приятелски страни, които следват своите отношения въз основа на взаимно уважение и интереси. Гнилите трикове на враговете никога не могат да поклатят стабилността на това приятелството", пише в изявлението на посолството на Иран.

Последвайте канала на

БТА
890 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
коректор

2012.07.19 | 21:59

1
"поДставени", не просто "поставени" лица, образовайте се малко

Добави коментар

Водещи новини