Започна мащабно почистване на гробищата в София

  • 28 май 2024 11:14

  • 929
  • 3
Започна мащабно почистване на гробищата в София
© Булфото (архив)

Започна мащабна акция по почистването на общинско предприятие (ОП) „Гробищни паркове“ в София. Това съобщи пред журналисти директорът на дружеството Румен Димитров.

В момента работят около 70 души, но предвиждаме до края на седмицата те да станат 200. Акцията започва днес и ще продължи до предстоящата Задушница (22 юни), посочи Димитров и обясни, че ще се чисти всеки ден, защото площта е голяма, времето е малко, а състоянието - окаяно.

Димитров обясни, че площта, която ще бъде почистена, е 2900 декара, което всъщност е цялата площ на „Гробищни паркове“.

Новият директор на "Гробищни паркове" в София се оплака от лоша поддръжка

Всичко почистено ще бъде извозено в инсталацията за преработка на зелени и био отпадъци „Хан Богров“. На място е създадена организация за отпадъка, имаме мобилни депа, както и камионни, които да го извозват, поясни Димитров.

По думите му се използва целият наличен ресурс, защото това, което са видели, и нещата, които са се случвали, са неприемливи.

„Обещахме на обществото да се погрижим и сме твърдо решени да се справим с проблема. Акцията се случва с ресурс на Столичната община, фирмите са в договорени отношения с Общината, а крайната цел е хората да се чувстват спокойни, че близките им са в добро място“, посочи директорът.

Последвайте канала на

Владимир Василев
929 3

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.28 | 12:43

3
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
АСЯ

2024.05.28 | 11:33

1
БЕЖАНЦИТЕ ДА ОТИВАТ ДА ЧИСТЯТ А НЕ ДА СЕ РАЗХОЖДАТ ПО УЛИЦИТЕ И ДА ИЗБУТВАТ БАБИЧКИТЕ ОТ ТРОТОАРА

2024.05.28 | 12:01

2
ма те са нелегални...

Добави коментар

Водещи новини