Влагат милиони евро в проект за интегриран градски транспорт в Бургас

  • 18 юли 2012 11:02

  • 1531
  • 0
Влагат милиони евро в проект за интегриран градски транспорт в Бургас
©

Бургас ще получи заем от 10 млн. евро по проекта за интегриран градски транспорт.

Те се отпускат от Европейската банка за възстановяване и развитие.

Целият проект е на стойност 67 млн. евро, като останалите средства се осигуряват от ОП "Регионално развитие" на ЕС. Модернизацията на градския транспорт в морския град предвижда изграждане на 15 км. "бързи" автобусни ленти, 2 нови автогари, въвеждане на електронно таксуване, видеонаблюдение, както и нова модерна система за управление на трафика.

Предстои още и обновяването на автобусния парк с 67 нови дизелови и метанови автобуса, допълва БНР.

Европейската банка за възстановяване и развитие е един от най-сериозните финансови партньори на България. Тя е инвестирала в икономиката ни над два милиарда евро най-вече за големи инфраструктурни проекти.

Министърът на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, президентът на Европейската банка за възстановяване и развитие Сума Чакрабарти, както и делегация от международната кредитна институция са на посещение в Бургас. Целта е да се запознаят с реализацията на бургаския проект за модернизация на градския транспорт, който е една от най-големите инвестиции на европейската банка у нас.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1531 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини