23,3 млн. лв. за градския транспорт на Плевен

  • 10 юли 2012 12:26

  • 1611
  • 0
23,3 млн. лв. за градския транспорт на Плевен
©

Ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма  "Регионално развитие" /ОПРР/ Деница Николова и кметът на община Плевен Димитър Стойков подписаха договор за безвъзмездна  финансова помощ по проект за интегриран градски транспорт на  Плевен.

На подписването присъства председателят на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 и министърът на регионалното развитие и
благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Общата стойност на договора възлиза на 23 322 246,41 лева. От тях 20 395 013,38 лв. е безвъзмездната финансова помощ, която се отпуска по схемата "Подкрепа за интегриран градски транспорт в петте големи града" по програмата.

Предвижда се по проекта да бъде създадено ново депо за тролейбуси, които сега нощуват по улиците на града, да се направи реконструкция и разширяване на контактната мрежа, въвеждане на интелигентна система за управление на трафика на града, облагородяване и изграждане на нови спирки и строителство на над 9 километра велоалеи.

През следващия програмен период предстои общината със средства по оперативната програма да купи 60 нови тролейбуса.

Председателят на парламента отбеляза, че след реализацията на проекта община Плевен ще може да бъде сочена за пример в организацията и координацията в градския транспорт, и в частност на тролейбусния. Тя отбеляза, че за развитието на транспорта в града размерът на финансовата подкрепа от еврофондовете е изключителен като инвестиция и възможност.

Последвайте канала на

БТА
1611 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини