Дянков: Лихвите по кредитите падат до 2 - 3 месеца

  • 05 юли 2012 08:04

  • 1996
  • 10
Дянков: Лихвите по кредитите падат до 2 - 3 месеца
© Булфото

Много по - лесно ще бъде на следващото правителство и на следващия финансов министър, след като бе договорена новата лихва по еврооблигациите, каза в фита на Нова телевизия вицепремиерът и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Той е категоричен, че това ще се отрази на българите, но те ще усетят това след 2 - 3 месеца, към средата на есента. По думите му, заради ще паднат лихвите на търговските банки, което би трябвало да се пренесе към домакинствата и малкия и среден бизнес.

Дянков заяви отново, че България покрива всички критерии за влизане в еврозоната. Той поясни обаче, че за момента няма смисъл страната ни да влиза в ИЕРЕМ 2, защото еврозоната започва да се разпада и вече не е финансово устойчива. Министърът добави, че Дания и Швеция също чакат да влязат в еврозоната, когато тя се стабилизира. Вицепремиерът уточни, че това са всъщност и държавите - Дания, Швеция и България, които са в изключително добро финансово състояние и покрива всички критерии.

"Социалистите като цяло са много зле с цифрите", коментира в студиото на Нова телевизия министър Дянков.

Относно рекордният скок на тока от 1 юли и социалните помощи, които получават домакинствата, министърът поясни, че България може да си го позволи. Помощите ще струват на страната ни тази година 11 млн. лв.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1996 10

Коментари 10

Добави коментар
няма ли кой да затвори устата на това нещо?

2012.07.08 | 21:47

10
Дянков, лъжеш, най-безсрамно както винаги! Йебем ти и глупавати ти фалшива и несъстоятелна "политика на фискална стабилност" (каквото и да означава това!), чиято цена е непрекъснатото обедняване на хората, изсмукването от тях и на последните им спестявания и в крайна сметка нарастващата заплаха за тяхното здраве и живот!!! А що се отнася до другата ти лъжа от вчера, че българите сме на 45% по ДОХОДИ от европейците, иди и вземи да се обесиш!!! Истината е че сме на 40-45% по размер на брутен вътрешен продукт (БВП) НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО, но на 10-15% по заплащане за единица труд тук в сравнение със заплащането на същото количество труд в страните от Централна и Западна Европа! Разликата от три-четири пъти между двете величини обективно показва крещящото подценяване на стоката работна сила в страната, показва ежедневното ограбване на всички които се трудят, тъй като ако трябва да се достигат нивата от 40-45% заплата, съпоставимо с теоретичния принос на всеки Българин за създаване на БВП! Тоест ако трябва да се заплаща трудът на българите тук, тук така както това правят в ЕС заплатите незабавно трябва да скочат поне 3-3,5 пъти в България! Но това разбира се не влиза в сметките ви - вие ГРОБАРИТЕ не можите дори и да си помислите за ПО-ВИСОКИ ДОХОДИ на Българите! Това е и причината за ежедневния Хоэлокост на който са подложени всички Българи и за това положение на нещата СТЕ ВИНОВНИ САМО ВИЕ - тикви гербарски, неспособни на никаква градивна социална и икономическа политика!!! Ще плащате висока цена за вашия гьонсуратлък догодина!
Boss

2012.07.06 | 08:54

9
ЕС не иска да вкара България в Евро зоната, Дянков! Има огромна разлика! Вече и в Брюксел не ви искат!
1

2012.07.06 | 08:54

8
за каква стабилност говори тоя серсемин аз като имам пари не търся заем стабилност има в ниските ни доходи и в постоянно увеличаващите се разходи много ни е стабилна държавата бавно и сигурно залязва
Дания

2012.07.05 | 23:33

7
Да спре да говори за Дания Дянков ! Ако иска да се сравнява с тях, нека направи обезщетенията за безработица и майчинствата по 1300 евро месечно, образованието и здравеопазването- напълно безплатни! Минималната заплата също е 1300 евро! Ценита на храните, тока и други са съпоставими между другото с българските. Тока за един месец е около 70 - 80 лева за гарсониера, храната при програма минимум е около 400 лева на месец. Карта за градски транспорт -70-80 лева. Кой не е добре със сметките сега? Къде е социалната политика насред сметките на Дянков?
...

2012.07.05 | 16:59

1
за да има социална политика, трябва да има производство. кажи ми кво производство да има, като преди няколко години отвличаха хора за добро утро и китайците от греут уолл бяха насрали здраво, добре че беше ганчев да им каже, че познава всеки в държвата и няма да ги пипнат? име не се гради от днес за утре, и все още инвеститорите ни знаят като корумпирана страна без пътища. е вече има пътища, но още сме корумпирани, благодарение на бсп. сега есента се сменя ВСВ и започва истинската промяна.

2012.07.05 | 23:33

6
Гледа и се чуди..." аз ли съм по-големо дърво или това зад мене?!". А и друга дилема се заформя - кой е по-умен? Е тука вече дървото зад него е безапелационен победител!

2012.07.05 | 23:33

5
Тоя все ги говори едни дето не се сбъдват.И каквото каже то на обратно се случва.
Радо

2012.07.05 | 23:32

4
Доста е поседял Дянков на слънце жегите не му се отразяват добре. От както е на власт Герб няма нещо на което цената да е надолу всичко се вдига. Къде е тръгнал да ни сравнява с Дания и Швеция били сме получавали 45% от доходите на Европееца този наистина е луд при условие че минималната работна заплата е 300 лева и повечето хора работят за нея.

2012.07.05 | 16:59

2
Просто е пропуснал една 0 след 45% и всичко ще си дойде на мястото!

2012.07.05 | 23:23

3
http://lubamanolova.info/razledvania/2011/2071-1-kakvo-ni-ochakva-s-finansist-kato-simeon-dyankov

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини