Чиновниците остават без море заради заплатите

  • 22 юни 2012 06:15

  • 1102
  • 1
Чиновниците остават без море заради заплатите
©

Част от чиновниците тази година може и да се разминат с почивката си на море.

Причината е в новия закон за държавния служител, който хвърли в смут повечето министерства, пише в. "Стандарт". Изключение правят чиновниците от финансовото министерство, които вече са подготвили промените във ведомството, които новите текстове налагат. Според тях в основната заплата от 1 юли ще трябва да влязат парите, които служителите получават за прослужено време, както и допълнителното материално стимулиране. Според тези правила по-високи възнаграждения най-вероятно ще има и за подчинените на строителния министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, на икономическия шеф Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: и екоминистърката Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко. "В техните ведомства има откъде да дойдат повече средства за заплати заради приходите от концесионни такси", коментираха служители от социалното министерство.

Те се надяваха от 1 юли да получат по 150 лева отгоре както в трите големи ведомства, тъй като според закона за една и съща длъжност във всяко ведомство вече ще се взимат еднакви заплати. В министерствата на труда, на спорта и агенциите към тях обаче от 1 юли в най-добрия случай брутните заплати ще останат на същите си нива. Първо, защото те не разполагат с допълнителен източник на приходи. И второ, защото във фонд Работна заплата няма разчетени бонуси, нито икономии, тъй като съкращенията при тях са се случили още миналата година. Все още министрите не знаят и как ще стане трансферът на средства от богатите министерства към бедните, за които ден по-рано съобщи финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Из коридорите на министерствата чиновници вече коментират, че не са съгласни от едни да се взимат пари заради други. "Откъде накъде ще вземат парите от екоминистерството, за да ги дадат на хората на Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко, ние сме ги изработили тези средства", коментираха служители.

В същото време и вицепремиерът Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа коментира, че българските полицаи заслужават по-достойно заплащане. "Според социологическо изследване за профила на българския полицай той е беден, болен и демотивиран", коментира Цветанов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1102 1

Коментари 1

Добави коментар
ядосан

2012.06.22 | 21:09

1
Полицията си взимат големи заплати и привилегии дори държавата им плаща осигуровките и си взимат 20 заплати при пенсиониране-каквио заплати бе Цветанов???Чиновниците които си стоят цяло лято на климатика да си чакат реда.Сега е жизнено важно да се вдигнат със 100% заплатите на всички служители от Спешна помощ, иначе да не ревете после...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини