"Атака": ДПС стават все по-нагли

  • 21 юни 2012 14:54

  • 2903
  • 19
"Атака": ДПС стават все по-нагли
© Булфото

ГЕРБ категорично няма да подкрепи предизборна агитация да се води на друг език, освен на официалния по конституция. По-рано днес ДПС обяви, че внася проект за промени в Изборния кодекс, с които се разрешава, освен на български, предизборна агитация, при осигурен превод, да се прави и на друг език. От "Атака" предположиха, че има договорка управляващите да подкрепят предложението и коментираха, че ДПС стават все по-нагли и това не е случайно.

В нашето становище до ОССЕ ясно сме заявили своята позиция и това, което "Атака" твърди за договорка между ГЕРБ и ДПС, абсолютно не е вярно и по никакъв начин предложението няма да бъде подкрепено, заяви пред журналисти в парламента Красимир Ципов /ГЕРБ/ - член на правната комисия. Той добави, че мнозинството не може да приеме като аргумент "за" тълкувание, според което конституцията предвижда официалният език да се използва само от държавните органи, когато те се произнасят по някакъв повод. ГЕРБ са готови със свои предложения за промяна на Изборния кодекс, които ще бъдат внесени в най-скоро време за обсъждане в парламента, съобщи Ципов. Част от тях предвиждат списъците на лицата, които не могат да гласуват в деня на вота, да бъдат публикувани на интернет страниците на общините. Достатъчно рано се изготвят избирателните списъци и се публикуват на сайтовете на общините, сега ще дадем възможност три дни преди избори ГРАО да публикува този списък и в сайта на МРРБ, обясни депутатът.

Претенциите и апетитът на ДПС просто нямат край, уж демонстрират, че са в опозиция, а се опитват да се държат като управляващи и имат своето основание, явно с оглед на отношенията им с ГЕРБ. Такъв беше коментарът на "Атака". Според Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година  има негласна връзка между ДПС и ГЕРБ, която не се демонстрира, но на различни нива съществува още от самото начало. Ние винаги сме предупреждавали, че ДПС се държат на ръба на екстремума, искат нещо, което абсолютно противоречи на конституцията и на законите в България, и тук зависи от ГЕРБ дали отново ще ги подкрепи, отбеляза Шопов. Според него това би било фрапантно нарушение на българските закони. Националистите, както и колегите им от ГЕРБ, не приемат довода, че в някои райони голяма част от населението не говори български. Вместо тези хора да научат български, те се държат в изолация, коментира Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година .

Последвайте канала на

БТА
2903 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
Як

2013.03.22 | 21:20

19
Всички от ДПС-то,бързо на въжето!!!

2013.03.22 | 21:19

18
Който иска да говори на турски, да се преселва срочно в Турция! Никой не задържа никого насила в България! Живеещите в България, които не си дават труда да научат български, НЯМАТ МЯСТО ТУК! Ако ДПС не престанат с долнопробните си антидържавни провокации ще трябва да сърбат кашата, която сами си варят, ПРЕЗ СЪЛЗИ! Няма да допуснем сепаратистки отрепки да водят открита антибългарска и антидържавна диверсия!
генер.лейт.Петров

2013.03.22 | 21:19

17
Как може такава наглос в Българския парламент.Тоз лютви местан трябва да му обяснят как турците са се отнасяли близо 500 години и после да му дават право да влиза в парламента.Няма ме ли прокуратура която да се сезира по въпроса.Ако вкарат Турския език наравно с Българския ще настане война и мого лоши последствия ще има за нас Българите.Едно е спасението ДПС вън от парламента ама веднага . ДОБРЕ ЧЕ Е АТАКА.Дръж задраво Волен.Н НИ ДАВАИ НА ТУРСКА ВЯТА МОЛЯ ТЕ
на № 15

2012.09.04 | 20:45

12
Знаете ли ,че след 1989 година- въобще не трябваше да се отричаме и да обвиняваме бившата БКП и конкретно Тодор Живков за смяната на турските имена. По този начин ние сами си подписахме присъдата и отгоре на това дадохме двойно гражданство на турците. Сега вече е късно да се оплакваме- защото след Желю Желев,Филип Димитров и Иван Костов- предателите още повече се увеличиха....
Врагът в чинията!!!

2013.03.18 | 15:16

16
ТОЧНО И ЯСНО;По този начин ние сами си подписахме присъдата и отгоре на това дадохме двойно гражданство на турците. Сега вече е късно да се оплакваме.Врагът в чинията!!!

2013.03.18 | 15:16

15
Продължавам и допълвам коментара си по № 18 със следният пример : В Гърция най-напред са били изчистени всички турски наименования на улици; местности и селища и всички митинги и други подобни са разрешени само на гръцки. В Германия- турците са към 4 млн.-като вече една част от тях имат и немско поданство- и там е същото-предизборни срещи и митинги - стават само на немски.......
простак

2012.09.04 | 20:46

14
Моля някой да ме светне как се псува на майчиния турски език???Много ми се иска ама нали съм от българското малцинство!!!

2012.09.04 | 20:45

13
ВОЛЕН БЕШЕ ПРАВ! За съжаление не ние ще го разберем, а децата и внуците ни
ДПС

2012.06.22 | 17:30

4
ДПС-това са най наглите,няма по нагли,естествено със цел!!!
Миро

2012.09.01 | 12:33

11
Тези не са наред. Защо в Турция няма новини на български език? Защо в Турция няма партия обслужваща българските интереси? Защо Турция не признава българските малцинства? Защо не ни върне дълга? Защо не признава геноцида спрямо българите? Тези изроди от ДПС, повечето от тях родени в НАШАТА родина, говорещи развален български, трябва да се обесят на минаретата на джамиите в Пловдив и София.!
ядосан

2012.09.01 | 12:31

10
Писна ми от всички политически индивиди,за това аз ще гласувам за АТАКА това е истината

2012.09.01 | 12:31

9
Поредното БЕЗОБРАЗИЕ! До гуша ми дойде от прищевките на Доган, ТУКА Е БЪЛГАРИЯ, да ти еба майката резана! Ако нещо не ти изнасяш, прибираш си партакешите и хващаш пътя към Анадола. Ако останеш тук ще се съобразяваш с нашите правила!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини