Еколози: По-добре да се развива СПА туризъм

  • 19 юни 2012 09:27

  • 832
  • 2
Еколози: По-добре да се развива СПА туризъм
©

Организациите от „За да остане природа в България” работят по законодателството, свързано с опазването на природата още от приемането на първия закон за околната среда още от Великото народно събрание.

„Голяма част от текстовете в природозащитното законодателство са наши. Не бягаме от тази функция.”

Така Тома Белев от природозащитната организация „Зелени Балкани“ коментира пред БТВ думите на Филип Цанов от сдружение „Природата за хората и регионите”, който каза, че не е работа на природозащитниците или заинтересованите от новия Закон за горите да пишат законодателството.

Тексът, който действа в момента „уж е справедлив”, заяви Белев. Той отхвърли аргументите, че досегашният закон спъвал развитието на туризма. По думите му таксите за строеж в курортите не били скъпи. Правото за строеж върху 1 000 кв. метра държавна земя в Боровец или Пампорово е 25 000 лева, за Витоша – 10 000.

Според екоактивистът туризмът не се спъва със защитата на горските територии. „Много съм учуден – има региони с минерални води, които не наблягат на развитието на спа туризма, а натискат за ски туризма, който не е 365 дни в годината, а два месеца.”

Последвайте канала на

Novini.bg
832 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ДОЛУ ЛАКОМИТЕ ГЕРБ

2012.06.19 | 19:59

2
За зайнтерсованите от кръга на правителството които стъкмиха контра протестите с блокиране на магистрали и със съдействието на полицията - 500 дървета нямат значение - КРАДЦИ !!!И да сваляте статии трябва да ви е ясно , досега протестирахме 3000 човека сега ще станем многократно повече независимо от това че ще хвърлите срещу народа еничарската си полиция !!!Ще направим така че целия свят да разбере какви крадци оправляват БЪЛГАРИЯ !!!

2012.06.19 | 13:25

1
Първо се научи да мислиш и пишеш грамотно! Тъпанар!

Добави коментар

Водещи новини