Привърженици на Закона за горите: Срещу нас има дискриминация

  • 19 юни 2012 08:43

  • 792
  • 3
Привърженици на Закона за горите: Срещу нас има дискриминация
©

Бизнесът е закъсал, светът вече е друг и англичани, ирландци идват и купуват апартаменти у нас. Това заяви пред БТВ Филип Цанов от Сдружение „Природа за хората и регионите“.

Целият поминък е свързан с природата. Ските са един шанс за работа и промените в Закона за горите дават възможност районите да се замогнат. Местната власт и главният архитект на общината подписват разрешенията за строеж, тъй като хората им хареса да имат пари и да си продават местата. В момента българите не могат нито да гледа тютюн, нито да гледат животни, цял живот е градил една къща и ако не може да работи в страната си, ще ходи да живее на Запад в общежитията с негрите за 800 евро на месец, каза Цанов.
Никой не може да забрани някой да кара ски – това е дискриминация. 70 000 българи са отишли да карат ски в Австрия, защото не могат да го правят у нас, твърди Цанов.

Драгалевският лифт е пуснат на 5 март 1953г в деня на смъртта на Сталин и още работи. Всичко си има предел и трябва да се построят нови лифтове. Едва 0,68% от Витоша се използва за ски, останалото остава гора и поляни. В момента се осъществява тотален контрол за спазване на всички изисквания при строежите в горите, съгласни сме ако се даде разрешение за отсичане на 500 дървета и бъдат отсечени 501 да има солени глоби, казва шефът на Сдружение „Природа за хората и регионите“.

Въпреки това Цанов не отрича, че има нужда от защитени територии – в момента 34% от територията на страната са в Натура. Законът за горите по никакъв начин не застрашава природата, категоричен е Цанов. Той отрече утре поддръжниците на промените в Закона за горите да блокират кръстовища.

Последвайте канала на

Novini.bg
792 3

Коментари 3

Добави коментар
АЛООООО ИЗМАМНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ - СПРЕТЕ !!!

2012.07.15 | 20:29

3
Вие не щете да се съобразите с обикновенните хора - и ние сме дискриминирани - какво значи да отсечеш 500 дървета на какво основание си прокарвате закони за чужда гора НИЕ сме я залесявали - НАРОДА!!! АКО ПРОКАРАТЕ ТОЯ ЗАКОН ЦЕЛИЯТ СЯТ ЩЕ РАЗБЕРЕ ЗА ВАШТЕ АЙДОКЛЪЦИ !!!ДОСЕГА БЯХМЕ 3000 ОТ ТУК НАТАТЪК ЩЕ БЪДЕМ МНОГОКРАТНО ПОВЕЧЕ !!! НИТО ПОЛИЦИЯТА , НИТО ВАШИТНЕ НАГЛАСЕНИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВО И ЗАЙНТЕРЕСОВАНИ ЛИЦА , ПРОТЕСТИ ЩЕ НИ СПРЪТ !!!
АЛООООООО ИЗМАМНИЦИТЕ от ПРАВИТЕЛСТВОТО

2012.06.21 | 10:10

2
Откъде накъде Гл Архитект ще дава разрешение за сеч на гората да не е негова собственност !!!!!!!!!!!!!!!
СКОРО ЩЕ ВИ ВКАРАМЕ В ПАНДЕЛАТА

2012.06.21 | 10:10

1
Каква дискриминация бе алчни гербери и Цв БОРИСЛАВОВА ли е дискриминирана - нали затова Боко прави тия простотии !!!

Добави коментар

Водещи новини