Над 800 делегати се събират в НДК за 48-я Конгрес на БСП

  • 19 май 2012 07:15

  • 1416
  • 8
Над 800 делегати се събират в НДК за 48-я Конгрес на БСП
© Булфото

Алтернативния път „За нова социална България” предстои да очертае тази събота и неделя БСП на 48-я Конгрес на партията.

Повече от 800 делегати от цялата страна ще се съберат в Зала 1 на НДК в София, натоварени от членовете и симпатизантите на БСП с отговорната задача да излязат с единна визия за политическото развитие на партията и на страната. БСП със самочувствие поглежда напред и към предстоящите парламентарни избори, които ще бъдат решаващи за перспективата пред България, съобщават от пресцентъра на партията.

В началото на Конгреса, който започва в 10.00 часа, председателят на НС на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на ще представи своя политически доклад пред делегатите - „За състоянието на страната и задачите на БСП”. В него той ще очертае стратегическите стъпки, които трябва да предприеме партията, за да даде ясна алтернатива на българите. Очаква се Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на да зададе политиките, които ще променят България. Ще бъде отчетена дейността на Националния съвет и на ОПКК за периода между 47-я и 48-я Конгрес, както и работата на БСП в парламента.

Конгресът на БСП предстои да приеме политическа резолюция „Съвременната криза и България утре – отговорът на социалистите”. Докато ГЕРБ дърпа страната ни към дъното на европейските класации и носи на българите обедняване и безизходица, социалистите ще дадат своята ясна заявка за алтернатива – левият проект за социална държава. Задача на задачите според БСП е изграждането на България като модерна европейска държава, държава - на гражданите и за гражданите. БСП е категорична, че трябва да се изхвърли от употреба „мутренския” тип управление.

С политическата резолюция „Действена БСП за демократична промяна” Конгресът ще отправи посланието - БСП е готова да поеме отново отговорността си като партия на промяната. Социалистите са категорични, че е неотложна демократичната промяна в управлението на страната. Съзнавайки, че тя зависи от кондицията и силата на партията, те насърчават промяната и обновлението в БСП, както и продължаването на организационната реформа.

Конгресът ще отправи специален призив „Предстоящите избори – по волята на гражданите”. В него БСП предупреждава за опасността българите да станат плячка на мними авторитети, да гласуват не хората, а парите, да бъде подменена свободната воля на гражданите. Управляващите знаят залога на следващите избори и няма да се посвенят да подменят вота на избирателите, изтъкват социалистите. Те изразяват готовност да търсят широко политическо и гражданско съгласие с партиите и неправителствените организации - по законите, провеждането и контрола на изборния процес. Според БСП са необходими общи усилия срещу нарушенията, фалшификациите и манипулациите на изборите. Социалистите ще изберат и национални органи на БСП.

В най-висшия форум на партията ще участват 842-ма делегати - 107 от тях са на възраст до 35 години, 771 са с висше образование. Най-младият делегат на Конгреса е Димитрина Стоянова (родена през 1992г.), а най- възрастният делегат е Ангел Гроздин (роден през 1932г.). Поканени са да присъстват повече от 2500 гости. Събитието ще отразяват над 200 журналисти.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1416 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2012.05.19 | 21:32

8
МАФИЯУТА СЕ СЪБИРА ...

2012.05.19 | 21:32

7
Свинете ще се събират за да умуват как да стои България по сигурно в кочината ,създадена от тях!!!!!! ИЗМЕТ,че няма с какво да ви начеша там,да ви еба майката боклуци червени.
ГЕРБЕРАСТИ-ПЕДЕРАСТИ

2012.05.19 | 21:32

6
Измет си ти, и всички привърженици на бандата Герб!
ще гласувам за БСП

2012.05.19 | 21:32

5
Станишев е един от малкото български политици оценени в Европа!Не случайно е председател на ПЕС-ВТОРАТА ПО ГОЛЕМИНА ПАРТИЯ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА!Само БСП може да изкара България от блатото в което Герб я вкара!
dido

2012.05.19 | 17:27

4
спомнете си зимата на 1996-1997г. нищо повече няма да кажа
Plodiv 53

2012.05.19 | 14:49

3
Първанов ще присъства ли на Конгреса?

2012.05.19 | 14:42

2
Конгрес на Партията...... остава само да видим и Георги Димитров на трибуната.... каква е тази пародия .... все едно сме преди 89-та
кви социалисте?

2012.05.19 | 14:42

1
вие да не сте луди, кви социалисти, тва са демагози! дори в дупница хората викат на свидетелите за галеви "бсп като се върне на власт ще ви закопат някъде" и тва е национала телевизия. преди им гледах снимките във фб от една сбирка, ми то само крадливи и тарикатски муцуни 99%. чуйд език - йог, дай само лесна пара. да ма ЕС няма да ви пусне.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини