Soundgarden представиха клипа на първата си песен от 15 години насам (видео)

  • 04 май 2012 14:46

  • 573
  • 0
Soundgarden представиха клипа на първата си песен от 15 години насам (видео)
©

Soundgarden представиха клипа към песента Live To Rise, част от саундтрака на екшъна "Отмъстителите" и първият им нов сингъл от 15 години насам, съобщи официалният сайт на американската алтернатив рок група, която събра през 2010 г. след повече от десетилетие раздяла.

"Беше трудно да напишем песен за филма, тъй като едновременно тя трябваше да резонира с всеки един член на групата и да се вписва с идеята на "Отмъстителите", казва вокалистът Крис Корнел пред The Hollywood Reporter. "Но впоследствие това се превърна в стопроцентова песен на Soundgarden", пише dnevnik.bg.

Включването й в саундтрака на високобюджетния екшън с Робърт Дауни – младши, Крис Евънс и Скарлет Йохансон е и начин да достигнат до повече хора без да разчитат за това на определен лейбъл.

Според него обаче Live To Rise не е особено представителна за новия албум на групата, който е вече готов и се очаква по-късно тази година. "Да издадем нов албум е голям риск, когато имаш такова музикално наследство зад гърба си", казва още Корнел. "За разлика от други, ние не продължихме да съществуваме чрез нови членове, посредствени албуми и безкрайни турнета, а се отказахме на върха. Имах определени страхове, когато събрахме групата, но след като завършихме албума, мога да кажа, че стои напълно достойно до останалите ни. Не мисля, че щяхме да издадем каквото и да било, ако не си заслужаваше."

Групата представи Live To Rise още в края на април, когато можеше да се изтегли безплатно от iTunes. Тогава за една седмица тя отчете над 150 хиляди сваляния.

Soundgarden се събраха през 2010 г. след 13-годишна раздяла, през която Крис Корнел създаде Audioslave и записа два самостоятелни албума. Като соло артист, той направи запомнящи се участия в саундтраци като You Know My Name, която беше включена във филма за Джеймс Бонд "Казино Роял", както и The Keeper, част от филмовата музика на миналогодишната биографична драма Machine Gun Preacher.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
573 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини