Шулц: Европейският проект е изложен на риск

  • 03 май 2012 17:55

  • 76
  • 2
Шулц: Европейският проект е изложен на риск
©

Европейският проект е изложен на риск, каза председателят на ЕП Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден в лекция "Пътят на Европа за излизане от кризата" в Софийския университет, организирана от Атлантическия клуб.

Шулц отбеляза, че от 10-15 години насам скептицизмът в Съюза расте. "Европа живее на базата на въжделенията за повече
демокрация и благоденствие, за повече перспективи за младите хора. В дълъг период от време това въжделение беше постигано видимо за всички. Вървяхме в правилна посока и постигахме успехи, но преди 10-15 години нещата се промениха, Европа не предлага повече работни места, по-големи заплати, повече човешки права. Европа стана плацдарм на неконтролируеми спекулации от една страна с огромни печалби за малко хора, а от друга - с огромни загуби за много хора", заяви Шулц.

По думите му най-богатият континент е станал емиграционен и това е срамно. 50 процента от младите и образовани хора в Испания са безработни, мотивира се лекторът. Според него основните предизвикателства пред Европа също са търговията,
околната среда и промените в климата, неконтролируемите финансови спекулации и миграцията. По отношение на финансовите спекулации той отбеляза, че ръководствата на банки не желаят да работят за по-малко от половин милион евро годишна заплата, докато в същото време годишната заплата на канцлера на Германия е 300 000. Средна годишна заплата в Европа за управител на банка е 3 млн. евро, отбеляза Шулц.Според него огромен проблем е и укриването на данъци. Всичко това не трябва да бъде допуснато, каза Шулц.

Последвайте канала на

Десислава Станева
76 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Талибан

2012.05.04 | 10:42

2
Неговите съпартийци създават "бели боклуци" със социалната си политика,а китайците бачкат като щури!Така е то!

2012.05.04 | 10:42

1
КЪДЕ СТЕ БЕ УМНИЦИ ОТ ........,ПОЗНАЙТЕ САМИ !

Добави коментар

Водещи новини