Станишев иска Шулц за шеф на червените

  • 17 юни 2014 06:56

  • 1448
  • 3
Станишев иска Шулц за шеф на червените
©

Веднага след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното соцлидерът Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на заминава за Брюксел. Там ще участва в заседанието на бюрото на групата социалистите и социалдемократите (S&D), информира „Стандарт“.

Очакванията са Станишев лично да предложи досегашния шеф на Европарламента Мартин Шулц за председател на групата на S&D. Според запознати, Шулц е с големи шансове да оглави отново ЕП.

Пак днес в Брюксел заседава бюрото и на либералите, за да избере ръководство на АЛДЕ и на него ще присъства Филиз Хюсменова (ДПС). От АЛДЕ ще изберат вероятно Ги Верховщат за шеф на групата си. Това са последните заседания на отделните парламентарни групи в Европарламента, преди да се оформят ръководствата им и да се пристъпи към поредните совалки за избор на президент на ЕК. От ЕНП вече избраха свое ръководство и за зам.-председател бе гласувана Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова (ГЕРБ).

Лидерът на България без цензура Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва от снощи е в Хърватска за заседание на бюрото на Европейските консерватори и реформисти (ECR). По време на заседанието ще се стартира процедура за членство на ББЦ в Алианса на Европейските консерватори и реформисти. Очаква се в групата на ECR да бъде приет и вторият в листата на ББЦ Ангел Джамбазки. Джамбазки изненадващо отпадна от гласуване миналия четвъртък, когато трябваше да влезе в групата на консерваторите заедно с Бареков.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1448 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.06.17 | 12:10

1
НЯМА ДА Е ШУЛЦ

2014.06.17 | 13:28

3
boli me kyra shultz multz vajnoto e serj da go lapa

2014.06.17 | 12:59

2
серго е като октопод, с който се хване го повлича към дъното

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини