Станишев: Вече има възможност да върнем в България европейските дебати

  • 03 май 2012 16:44

  • 506
  • 0
Станишев: Вече има възможност да върнем в България европейските дебати
©

Присъствието на един от тримата големи в ЕС дава възможност да върнем в България европейските дебати, каза председателят на НС на БСП и президент на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на по време на публична лекция в СУ „Св. Климент Охридски” на тема „Европейският път за изход от кризата”.

На лекцията присъства председателят на Европейския парламент Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден.

Станишев благодари на организаторите на днешната лекция, както и на президента на Европейския парламент Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден.

„Отправям моите лични благодарности за това, че Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден прие моята покана. Действително държах Мартин да дойде в България, защото смятам, че присъствието на един от тримата големи в Европейския съюз дава възможност да върнем в България европейските дебати”, допълни Станишев.

„През последните три години България като че ли все повече се вари в собствения си сос, не отчитаме, че решенията, които се вземат днес от Европейския съвет и Европейския парламент, пряко влияят върху политиката на България, върху нашето икономическо развитие. Това е един огромен дефицит. Вярвам, че визитата на Шулц ще съживи дебатите в България”, каза още Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Според него през тази година се договаря финансовата рамка за Европейския съюз за 2014-2020 г. „Всяка страна формулира своите национални приоритети, очаквания от европейските фондове. Какви дебати се водят в България? Практически никакви”, подчерта Станишев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
506 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини