Честитиха Първи май на кмета на Ню Йорк с бял прах

  • 02 май 2012 09:11

  • 641
  • 1
Честитиха Първи май на кмета на Ню Йорк с бял прах
©

Майкъл Блумбърг, кметът на Ню Йорк, получи подозрителен пакет с бял прах, предаде Ройтерс.

Пратката е част от кампания на неизестни активитсти по случай Първи май. Няколко плика с подозрителен бял прах бяха получени вчера в нюйоркските офиси на банковата група "Citygroup", на медийния холдинг "News. Corp" на Рупърт Мърдок и в. "Уолстрийт джърнъл". През последните два дни поне десет банки и медии са получили такива пликове, в това число  J.P. Morgan и телевизия "Фокс нюз", която също е в медийния холдинг на Мърдок. Писмо с бял прах, адресирано до кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, било получено в офис на градската управа в един от районите на града.
Според източници от полицията на всички пликове било написано "Честит Първи май! С това ви напомняме, че не вие контролирате събитията". Това дава основание на полицията да предполага, че те са били изпратени от симпатизант на движението "Окупирай Уолстрийт", което вчера организира масови демонстрации в цялата страна по случай Деня на първомайската стачка. Полицията обяви, че и в десетте случая неизвестният прах бил безобиден - обикновено царевично нишесте.

От "Окупирай Уолстрийт" отричат, че имат нещо общо с изпращането на пликовете.

Последвайте канала на

БТА
641 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Христо Атанасов

2012.05.04 | 07:54

1
Те и на Бойко Борисов трябваше да му честитят 1-ви май деня на труда по същият начин,защото той допринесе много за увеличаващата се безработица в България и продължава да дрънка глупости за магистралите. През 2013 година ще ходим боси и гладни по асфалта......

Добави коментар

Водещи новини