Депутатите сядат в нови коли за 1,6 млн. лв.

  • 10 април 2012 06:31

  • 921
  • 1
Депутатите сядат в нови коли за 1,6 млн. лв.
©

Наесен депутатите ще тръгнат на работа не само с песен, освежени от лятната ваканция, но и на нови коли. Администрацията на Народното събрание смята да пусне обществена поръчка за 25 нови автомобила за парламентарния гараж след великденските празници, научи в. "Стандарт" от главния секретар Иван Славчов.

В заданието към фирмите ще бъде заложено още доставка на 1 микробус и 1 бус. Всички автомобили трябва да струват 1,6 млн. лева с ДДС, колкото е заделило Народното събрание от икономиите в бюджета си. Поръчката търпи последни корекции относно техническите спецификации на возилата и чисто юридически поправки.

Едва след минаването на всички процедури старите коли от гаража на парламента ще бъдат отписани от отчет. Което се очертава да е най-късно след лятната ваканция на депутатите през август.

Макар и да не се съобщава марка, парламентът обикновено купува мерцедеси или беемвета, тъй като сегашните коли са предимно такива и е по-лесна поддръжката им от гаража. Голяма част от колите за народните избраници вече са навъртели 500 000 километра и депутати се жалват постоянно от амортизирания автопарк.

Последната голяма поръчка на парламента бе през 2004 г., когато купи 20 мерцедеса от невисокия клас С200. По принцип автомобилите в служебния гараж нямат екстри като кожен салон и пр. Шофьорите от НСО пък се ожалиха преди два месеца, че не достигат веригите за пътуване през поледиците.

Парламентарен бус с репортери наскоро едва не се обърна на магистрала "Тракия", след като гума на возилото се пръсна на парчета. От сегашния състав на Народното събрание 23-ма депутати ползват персонални коли, ПГ на ГЕРБ разполага с 12, а по 4 се падат на БСП и ДПС. Независимите депутати имат право на 2 автомобила.

Последвайте канала на

921 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
koceto

2012.04.17 | 19:19

1
Живи да ги ожалиш! Купете си Ролс–Ройсове да може да ги подържате по-лесно с парите на данъкоплатците и после Бойко ще каже, че можеше и по-скъпи да купят, но нали е криза! Да си купят Грейт Уол - скапаняците поне да подкрепят българския производител (китайския), Италианците купуват ФИАТ и АЛФА, Французите Пежо и Ситроен.... Българинът все да е с най-скъпото и модерното. В европа като дойдат и гледат какви са ни политиците и си викат какво толкова им е на българите - добре си живеят все мерцедеси си купуват, а били бедни ... И това за с-класите те са си доста евтини по 60 000+ лв.

Добави коментар

Водещи новини