2500 търговци са в черен списък на НАП

  • 05 април 2012 20:20

  • 1400
  • 2
2500 търговци са в черен списък на НАП
©

2500 търговци в черен списък на данъчните. От НАП подозират, че тези търговски обекти не отчитат реални обороти. Списъкът беше изготвен, два дни след като изтече крайният срок за свързване на касовите апарати с НАП. Следват масови проверки на заподозрените.

След като повечето търговци свързаха касовите си апарати он лайн с данъчните, сега новото предизвикателство пред НАП са онези, които редовно пропускат да пуснат касова бележка. Но данъчните имат план.

Техните обороти се различават драстично с техните конкуренти на същата улица, драстично се различават спрямо съответните обороти за бранша и се различават като индивидуално тяхно поведение, така че те са следващите, които ще бъдат проверени”, каза говорителят на НАП Росен Бъчваров.

От агенцията усилено работят и по пускането на томбола за клиентите, които съвестно изискват касовите си бележки. Те ще могат да печелят предметни награди като телевизори, компютри и телефони, ако се регистрират с касовия бон за участие в томболата. Това ще става в интернет или в кол центровете на приходната агенция.

Идеята на НАП е всеки да може да се регистрира за участие в томболата, без значение дали се е регистрирал с една или с няколко касови бележки.

Засега обаче търговците отичат слаб интерес на клиентите към бележките. Данъчните обмислят томболата да се тегли веднъж месечно, а една по-голяма предметна награда да се разиграва в края на годината.

Последвайте канала на

1400 2

Коментари 2

Добави коментар

2012.04.17 | 11:53

2
- Ало министър Дянков, ли е - Не тук е НАП - Нищо нищо и на вас да ви еба майката
STUDIO X

2012.04.17 | 11:53

1
ДА ГО ТУРА НА ТОЯ ВЪВ ДЗУРЛАТА КАДЕТО ГИ МИСЛИ ТИЯ ЩУРОТИИ ЗА КАКВО МЕ НАКАРАХА И МИНАЛАТА ГОДИНА ДА СМЕНЯВАМ АПАРИТЕ И ТА Я ПАК ЗАЩО НЕ КАЖЕТЕ КОЛКО ПРИБРАХТЕ ОТ ЦЯЛАТА ТАЗИ БЕЗМИСЛЕНА И ГНУСНА ОПЕРАЦИЙКА МАМИЦАТА ВИ И НИ ЗАРОБИХТЕ КЪМ МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ ХОРА ТОВА Е ГЕНОЦИД СПРЯМО МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС ТАЗИ ВЛАСТ НАРЕЧЕНА ГРОБ ОБСЛУЖВА САМО ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ НЯМА ЛИ ВЕЧЕ ДА СЛОЖИМ КРАЙ НА ТОВА

Добави коментар

Водещи новини