Хванаха търговци без връзка с НАП

  • 03 април 2012 16:53

  • 1172
  • 4
Хванаха търговци без връзка с НАП
©

21 546 касови апарати бяха свързани дистанционно със сървърите на НАП до 2 април 2012 година, като дистанционна връзка с агенцията през последните пет дни са осъществявали по 500 души от Варна, които е трябвало да се съобразят със законовото изискване.

Вчера изтече и срокът, в който всички бензиностанции и газ-станции в страната бяха длъжни да монтират нивомерни системи на резервоарите си. Санкциите за неспазилите закона могат да достигнат до 10 000 лева и запечатване на търговския обект.

Инспекторите от „Оперативни проверки” при териториалната дирекция започнаха от сутринта масирани проверки, като обхванаха широк кръг търговски обекти. До 16:00 часа варненските данъчни са проверили 537 обекта. По време на проверките са установени 2 касови апарата, които нямат изградена връзка с НАП, за което на търговците са съставени актове за установяване на административно нарушение.

Проверките ще продължат и през следващите седмици, като ще бъдат проконтролирани и ведомствени бензиностанции. Те ще бъдат проверявани и санкционирани, ако освен за вътрешна употреба, се използват и за продажба на горива на клиенти, съобщиха от пресслужбата на НАП Варна.

Всеки касов апарат, който не е от новия тип с дистанционна връзка трябва да бъде изведен от употреба и фискалната му памет да бъде разчетена и демонтирана. Няма краен срок за дефискализирането на излезлите от употреба фискални устройства, но едновременното използване на касов апарат, свързан с НАП и такъв от стария тип е нарушение на закона, предупреждиха от приходната агенция.

Потребителите могат да разпознаят дали едно фискално устройство има дистанционна връзка с НАП по символите BG, вписани в контур на картата на България отпечатани най-често в долния ляв ъгъл на касовата бележка.

Последвайте канала на

1172 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ivan

2012.04.16 | 17:16

4
izednici
Хералд на народната любов към гербарите

2012.04.06 | 11:40

3
"Хванаха...", абе защо си мисля, че гербарастите трябва час по-скоро да се хванат за пръстите на краката си, като преди това са вазелинизирали определени техни задни части и щастливо да очаквата онождането на народната любов, която пристига неумолимо към гореспоменатите тахни задни части! И те тогава ще настане един чуден гербарски шукаритет, обмен и обогатяване на клетъчно-генетична основа в гъзовете на гербарите!!!Гербари, честито, ТРИ ГОДИНИ НЕИСТОВО, ВОЙНСТВУВАЩО ГЕРБАРАСТКО НЕВЕЖЕСТВО и сте напът да спечелите народната любов на ниво ДНК! Наздраве! Хуманата от нас! В ПРИРОДАТА ПРАЗНО НЯМА! ПРАЗНИ СА ЕДИНСТВЕНО ГРАВИТЕ НА СКУДОУМНИТЕ ГЕРБАРАСТИ!!!
Ivan

2012.04.06 | 11:40

2
Blagodarim ti B.B.! Ot malkia srednia biznes. 4akay glasove ot golemite koito pazi6!
Ivan

2012.04.06 | 08:22

1
Cenzurirahte mi izpovedtta, no na izborite niama da mojete! i da gi podpravite pak,naroda shte si izchezne

Добави коментар

Водещи новини