Скандалният Владимир Писанчев наследява Драшков в ДАНС

  • 03 април 2012 17:51

  • 3322
  • 0
Скандалният Владимир Писанчев наследява Драшков в ДАНС
©

Правителството ще назначи Владимир ПисанчевВладимир Писанчев Владимир Писанчев е роден през 1963 г. в град София. Магистър е от СУ „Св. Климент за зам.-председател на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) на мястото на Иван Драшков, който подаде оставка по-рано този месец.

Решението ще бъде взето на правителственото заседание в сряда, съобщава правителствената пресслужба.

Владимир ПисанчевВладимир Писанчев Владимир Писанчев е роден през 1963 г. в град София. Магистър е от СУ „Св. Климент, който досега оглавяваше дирекция „Сигурност на ДАНС“ става зам.-шеф на ДАНС. Името му нашумя преди години покрай скандала “Галерия”. Тогава се оказа, че спецслужбата е подслушвала депутати от вътрешната комисия в парламента и журналисти.

Информационното дело „Галерия“ бе започнато от ДАНС по повод публикации на сайтa „Опасните“ и след съмнения за изтичане на класифицирана информация от службата. Скандалът тръгна, когато депутати от вътрешната парламентарна комисия откриха телефоните си в списъците с подслушвани лица в рамките на „Галерия“.

Тогава депутатът от БСП Татяна Дончева съобщи, че Владимир ПисанчевВладимир Писанчев Владимир Писанчев е роден през 1963 г. в град София. Магистър е от СУ „Св. Климент е дал зелена светлина за започването на разработката. Той отрече обвиненията и отказа да подаде оставка, въпреки че бившият премиер Сергей Станишев одобри отстраняването му. В интервю пред столичен вестник Писанчев категорично заявява, че не е подслушвал депутати, а шефът на ДАНС Петко Сертов е информиран за разпечатките, които излязоха.

Владимир ПисанчевВладимир Писанчев Владимир Писанчев е роден през 1963 г. в град София. Магистър е от СУ „Св. Климент е роден през 1963 г. и е в системата на МВР е от 1992 г. като е преминал през различни длъжности. Последната заемана от него длъжност е директор на дирекция „Сигурност на ДАНС“, на която е назначен през 2009 г. Преди седмици Иван Драшков напусна ДАНС – по собствено желание и лични причини. На негово място в агенцията застава Писанчев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3322 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини