БСП внася вот на недоверие заради АЕЦ "Белене"

  • 03 април 2012 14:23

  • 3294
  • 43
БСП внася вот на недоверие заради АЕЦ "Белене"
©

Кабинетът на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г води антинационална политика, която поставя под риск енергийната независимост на България и бъдещето на ядрената енергетика. Това прави ГЕРБ добри последователи на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, заяви след заседанието на ИБ на БСП лидерът на партията Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Имаме основание да поискаме вот на недоверие, тъй като няма аргументи за взетото решение да се стопира проекта АЕЦ „Белене“, а това е второто по значимост събитие след приемането на България в ЕС.

Белене от самото начало е български проект с 51% държавно участие, припомни лидерът на БСП. Централата дори при бездействието на сегашното правителство пак ще бъде много по-евтина от планираните в момента. Белене ще позволи по-голяма енергийна независимост, тъй като ядрените централи се водят собствен източник на електроенергия. Освен това цената е много по-ниска от произвежданата в ТЕЦ и ВЕИ, изчисли лидерът на БСП. С решението ГЕРБ не намалява зависимостта си от Русия, тъй като ще получат голяма част от парите, без обаче да строи централа. Обещано е на Москва, че ще се прави седми и може би осми блок на АЕЦ „Козлодуй“, т.е. руснаците ще си получат своето, тъй като ще се използва най-малкото един руски реактор, припомни Станишев.

Газовата централа в Белене ще бъде отново руска, на двойно по-висока цена от ядрената централа. Въпросът е откъде ще идва газа – той ще бъде руски или ще се използва български шистов газ, предположи Станишев. Не се притесняваме да бъдем в малцинство в този парламент, защото това е изключително важен въпрос, който ще се отрази върху джоба на обикновените български граждани, каза лидерът на БСП.

Според Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен решението за отказ от АЕЦ "Белене" е равносилно на национално предателство, при положение, че са инвестирани толкова много средства в реакторите. Загубите за страната ще достигнат 30 млрд. лева, добави Найденов и попита кой ще носи отговорност за изработеният в момента реактор и неговата готовност за употреба след 15 години, когато ще може да заработи седми блок на АЕЦ "Козлодуй". БСП се нуждае от осем подписа, за да внесе искания вот. Целта на социалистите е да го внесат до края на тази седмица.

Последвайте канала на

Novini.bg
3294 43

Свързани новини

Коментари 43

Добави коментар
ГЕРБ-ТУМОРА НА БЪЛГАРИЯ!

2012.04.05 | 13:50

43
Bластта реши да прекрати проекта Белене против волята и интересите на българския народ. Проучване на „Алфа Рисърч” от миналата седмица показа, че 71% от българите одобряват строежа на АЕЦ "Белене"... Първата фаза от изследванията на английския консултант за Белене НSВС отдавна е приключила, но резултатите се крият от обществеността. Вероятно защото в доклада няма и помен, че централата е неизгодна... Само преди две седмици премиерът обеща, че ще насрочи референдум за Белене... Изведнъж – хоп! – решение на правителствено. Съвместно с Политбюро на ЦК на ГЕРБ, американския посланик и про-правителственото парламентарно мнозинство... Пропуснато е само, че властта е в бойна готовност да ликвидира "гьола" Белене повече от две години, а самият акт е приет от правителството още през януари. Това разкри екс-министър Трайчо Трайков. Два месеца министрите си траят, като среднощни разбойници крият от народа, от Върховния суверен на Република България, истинските си намерения... Защо премиерът се отказа от референдума? Защо се страхува от допитване до народа? И защо трябваше да плащаме на консултант, след като актът на правителството е бил предопределен? Според властта ако Белене се построи, цената на тока след 6 или 7 години щяла да скочи на 8 евроцента на киловатчас или по сегашния курс - около 16 стотинки. Но не казва, че отдавна плащаме по 33 стотинки за киловатчас тока, произведен от софийските ТЕЦ-овете! Отделно плащаме отпадъка от това производство. Таксуват ни го като „топлинна енергия”... След този акт министрите и депутатите от мнозинството не може повече да представляват българския народ. Защото се превърнаха в клетвопрестъпници. Нека припомним, че на първото заседание на 41-то Народно събрание през 2009 г. народните избраници положиха следната клетва: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се”. Същата клетва полагат и членовете на Министерския съвет, тоест министрите. Приемайки решение против волята и интересите на народа, клетвопрестъпниците министри и депутати от про-правителственото мнозинство извършват и поредното кардинално предателство спрямо националния интерес. Решението е фатално за бъдещето на България. България губи евтин и модерен ядрен проект. Губи изразходваните пари и бъдещите неустойки. Губи суверенитетът си. Ако досега суверенитетът на страната ни беше частично ограничен, с този акт – България окончателно се лишава от всякакъв суверенитет. В същото време водещите страни на ЕС, включително нашите съседи Румъния и Турция, градят нови ядрени мощности. При това Турция планира да пусне в експлоатация четири АЕЦ-a руско производство. И няма да е далеч деня, когато ще трябва да купуваме скъп ток от съседите си. И историците със сигурност ще назоват датата 29 март като ден на престъпно безумие.
???????

2012.04.05 | 13:48

42
Научи се странно нещо 80 % от алтернативната ( слънце и вятър) енергия в България се произвеждала от баш енергетичката на България Цветелинка Бориславова, както в медиите я наричат бившата приятелка на Бойко. Тази енергия от нея се изкупувала на цени с дотации от държавата между 300-700 лв. по европейска директива, при цена от АЕЦ Кзлодуй 45 лв... Оказало се, че това девойче било "най-умното" и за 4 години почти всички проекти от Европа за строежи на солари и вятърни централи са нейни...Ма всички българи прости а то милинкото ни еврейче най-умно...и само то печелило проектите...Шушукало се, че си прибавя по около 30 милиона на година чиста печалба от тази продажба на енергия за наш гръб..Па как ли стават тия работи ?
ПЕТКО

2012.04.04 | 15:14

41
ГЕРБ и костовото СДС водят страната към фалит и заробват България като колония на Турция!
Измамен от ГЕРБ!

2012.04.04 | 02:39

34
ДПС и ГЕРБ също се събраха,само дето ГЕРБ се обърна услужливо с гръб към ДПС и заварката стана.само че от нея отърване няма- ГЕРБ вече постоянно ще го побутват изотзад.жалко за държавата.

2012.04.04 | 15:13

40
Tи по навик,като те поебаваха в БСП ли говориш???? Насран дришльо.

2012.04.04 | 15:12

37
Алоо комунистче просто,вие от колко години сте се огъзени към мангалите от ДПС?? Много ви е къса паметта бе,примати от БСП!!!! Ненаебани педали сте всичките,ама нали трябва да лаете като помяри,е вие сте помяри де.

2012.04.04 | 15:13

39
Да паднеш от смях,едни и същи педераси от БСП почнаха да коментират - КОИ

2012.04.04 | 15:13

38
Очевидно ,Станишев държи изключително много ,да е всеки ден в медиите ( нали Гоце го дебне) ,за да не му забравят физиономията червените бабички ( и младите педерастчета). Не вярвам ,че е пълен идиот и не разбира ,че с подкрепата на каквото е останало от ПП Атака ,БСП по никакъв начин ,не може да предизвика вот на недоверие към правителството ( 40 + -10 депутати от 240). Просто поредния глупав ,червен PR.

2012.04.04 | 15:08

36
Милко,твоя глупав господар защо така ни изложи,Борисов обърка сирийската столица Дамаск с ливанската - Бейрут!!!ЗАЩО ПАСТИРКАТА се ИЗЛОЖИ пред чешкия президент Вацлав Клаус, обръщайки се към него и делегацията му като към поляци???Освен че са крадливи герберастите са и малоумни глупаци...лошото е че излагат България!!!ЛУМПЕНИ ГЕРБАВИ,ХАРЕСВА ЛИ ВИ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ КРЕТЕНИ?!___Вижте под новината(линка по-горе)нормалните и интелигентни българи какво мислят за РАПОНА!!!Милко,защо там не постнеш коментар,а дърто???
ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО

2012.04.04 | 10:51

35
България е сред 10-те най-нещастни държави в света, сочи първият по рода си доклад за световното щастие, представен от Колумбийския университет в САЩ. В класация на 156 държави, формирана от световни социологически и икономически проучвания и анкети, страната ни се нарежда на 147-о място, последвана от Конго, Танзания и Хаити. Според създателите на доклада жителите на последните в "класацията на щастието" страни, сред които е и нашата, имали до 40 пъти по-ниски доходи и живеели с до 27 години по-малко от народите на най-щастливите държави. Независимо че се намира на същия континент и принадлежи към същите международни институции, Дания оглавява класацията за най-щастлива страна в света, а в челната тройка я допълват Финландия и Норвегия.
анТИКВАР

2012.04.04 | 02:39

33
Наистина няма такава държава. Герб назначи за шеф на НОИ в Смолян бившия си член на Изпълкома Валентин Гаджев. Дотук нищо лошо. Но : 1.В.Гаджев в продължение на 4 години е директор на горубсо и е нарушил закона, като не е платил 7.5 млн.лв ОСИГУРИТЕЛНИ ВНОСКИ и 1,2 млн.лв. заплати на работнищите. 2.Докато е бил кмет на Мадан, общинската администрация издава на тъща му фалшив стаж за над 4 години трудов стаж, за което има присъда. Защо Бойко Борисов е допуснал такав парадокс, осигурителните вноски да ги събира човека, който е виновен за тяхното неплащане ?
ГЕРБ-МАФИЯ

2012.04.04 | 02:30

18
Не мога да разбера, толкова ли сте прости.....плащат ли ви от ГЕРБ.....непрекъснато говорите Станишев какъв мошеник е и т.н. А Борисов???? Хайде ми кажете Боко колко пари има и Станишев колко има?Жена му на Боко колко има и жената на Станишев колко има?Отговорите са достатъчни за това, кой е по-краднал и кой е по-големия мръсник (включвам и жените им)
хе хе хе

2012.04.04 | 02:39

32
Хе хе хе - Червеното клакьорче продължава да ни изумява ! На всички им стана ясно ,че договорката на БСП с Москва за ненужен ни реактор е заради комисионните и смесените дружества с участието на видни червени олигарси! Дали са милиард за проучвания и дупка с бетон - всички червени червейояди са за затвора!И вместо да се скрият в миши дупки червените клакьорчета продължават да препечавтат неадекватните изявления от Позитано и понеже нямат мозък да поосвежат нещо изглеждат съвсем неадекватни ! Това ,че дори аверчетата им от ДПС си правят пас показва единствено червената интелектуална немощ и пълната профанизация в тая жалка партийка и у клакьорчета с пролетарски лозунги- анти Герб , долу Герб, Герб-мафия , Герб да им го .. и т.н простотийки хе хе хе ! Но да им го казваш , и да го осъзнават дори червените бетонни мозъчета ,като твоето са си червени гноясъли мозъчета! Вече дори не сте и жалки, пък камо ли и иронична усмивка да предизвикате хе хе хе

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини