"Атака" дава рамо на БСП за вота на недоверие

  • 05 април 2012 12:24

  • 2058
  • 8
"Атака" дава рамо на БСП за вота на недоверие
©

Парламентарната група на "Атака" ще подкрепи вота на недоверие след консултации с Парламентарната група на Коалиция за България и започва подписка за иницииране на референдум за ядрените мощности.

Това заяви на брифинг в парламента лидерът на националистите Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

Необходими са 48 подписа или инициирането на референдум трябва да стане от президента. Днес Сидеров се обърна към Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното с призив да инициира такъв референдум. "След консултациите с Коалиция за България, имаме уверение, че ще съберем 48 подписа за инициирането на референдум", подчерта Сидеров.

Припомняме, че от Синята коалиция и ДПС обявиха, че няма да подкрепят вот на недоверие заради отказа ни от АЕЦ "Белене", което от левицата изтъкват като мотив.

Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа заяви, че позицията на "Атака" е "за" построяването на АЕЦ "Белене" и "за" построяването и на нови реактори в АЕЦ "Козлодуй". "Трябва да бъде продължена ядрената политика на България, каквато смятахме, че имаме. След решението на правителството на ГЕРБ и гласуването на мнозинството на ГЕРБ, плюс купени депутати – да се закрие АЕЦ „Белене”, „Атака” смята, че тази политика е политика на национално предателство, защото след 2021 г., България остава без нито един ядрен реактор. Лишаваме се от най-евтиното производство на ток. Ще започнем да купуваме ток от Турция, която през това време ще построи 2 или 3 ядрени централи с руски реактори. Мнозинството и правителството на ГЕРБ ни вкарват в енергийна зависимост от Турция, посочи той и заяви, че „Атака” е категорично „против” това. С всички възможни парламентарни и законови действия, ще противостоим на решението на ГЕРБ - да закрие проекта „Белене” и да ликвидира ядрената политика на България, категоричен бе лидерът на националистите.

По думите му, липсва всякаква стратегическа визия в това правителство за развитието на България занапред. "Не е случаен фактът, че Борисов съобщи решението си за „Белене” веднага след посещението в Турция. Не е случаен и фактът, че ДПС не подкрепя сега вота на недоверие, който предстои да бъде внесен, защото това закриване на „Белене” е изгодно на Турция. След консултации с Коалиция за България, дадохме уверение, че ще подкрепим вота на недоверие и започваме подписка за събиране на 48 подписа за референдум по въпроса. Вотът си е вот, но ние искаме да се направи референдум. Референдумът го искат не само жителите на Белене. Повечето българи ще бъдат „за” строежа на нова централа. За подписката за референдум разчитаме на всеки, който като нас смята, че ликвидирането на ядрените мощности на България е грешка и влизането ни в зависимост от Турция – да купуваме ток от там, от руския ядрен реактор. За България руските ядрени реактори са лоши, за Турция не са лоши. Ето парадокса, на който ГЕРБ трябва да отговаря”, каза още Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

В момента процесът по събиране на подписи тече и по думите на Сидеров – подписката ще бъде готова още утре. В момента от „Атака” обмислят да предложат кандидатура за член на Комисията по досиета.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2058 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
gandi

2012.06.05 | 00:13

7
Toq sme6nik e noviq Jane Janev, deto e na vsqka mandja merudiq! Predade ideite na partiqta, sega 6te prodade i du6ata si samo i samo da ostane v parlamenta!!!!!!!
Някой

2012.06.05 | 00:13

8
Много правилно. Тоя боклук се завъртя 10 пъти на 360 градуса за няколко години.
хм

2012.06.05 | 00:12

6
Че то има ли още такова чудо АТАКА ?
Косев

2012.06.05 | 00:12

5
Волене, марш обратно на четвърти километър!
Оздравял

2012.06.05 | 00:12

4
Болния няма умора, ама то луд умора няма! Да идват по скоро парламентарните избори, че да не го виждаме и чуваме повече Боленчо!
korav

2012.05.20 | 16:15

3
Браво Волене-ето това е позиция!А не като боко-путката-вчера защитава АЕЦ"Белене",а днес твърдо "против".Олекна яко в очите на всички бойко!Да си българския гъз,който да задоволява американския кур е долнопробна работа!БОЙКО е един ЕНИЧАР и нищо повече!
xxx

2012.05.20 | 16:15

2
Може да е всякакъв, но е националист, който мисли за България, а не мутро-милиционерска комунистическа курва като всички мръсни копеленца герберастчета, които са готови и майката си да е.ът, и на циганите и турците свирки да правят, само да угодят на ББ и ЦвЦв, а те от своя страна на Уорлик, който ги държи за топките с компромати.

2012.05.20 | 16:14

1
Samo Ataka zasthitava nacionalnite interesi.Boiko Borisow e nacionalen predatel i tochno poradi tazi prichina Siderov e protiv nego.Kakto vinago Volen ima qsna i princpna poziciq.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини