Социалните дават по 325 лв. на металурзите от ОЦК

  • 30 март 2012 21:28

  • 636
  • 0
Социалните дават по 325 лв. на металурзите от ОЦК
©

Еднократна помощ в размер на 325 лева от Агенцията за социално подпомагане ще получи всеки от работещите в "ОЦК" АД Кърджали, които все още чакат възнагражденията си от собственика Валентин Захариев, съобщават от областната администрация.

Това са договорили областният управител Иванка Таушанова и социалният министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко. В дирекцията за социално подпомагане в Кърджали вече е създадена необходимата организация за приемане на заявленията, което тече в момента, предаде БТА. Подаването на молби ще продължи и през почивните дни, съобщават от областната администрация.

От финансовата помощ ще могат да се възползват и онези служители, които са напуснали завода, но все още не са им изплатени обезщетенията, обясни Таушанова. Междувременно преговорите за намиране на изход от кризата във фирмата продължават и очакванията на правителството са скоро да бъдат финализирани, допълват от администрацията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
636 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини