Източват банкомати с GSM

  • 13 март 2012 06:11

  • 2604
  • 1
Източват банкомати с GSM
©

Фалшиви телефонни номера, които са залепени на банкоматите, много често са поставени от престъпниците. Целта е, когато се обадите, те да могат да ви накарат да си кажете ПИН кода и така лесно да ви отмъкнат парите. За това алармира инспектор Надя Петрова-Серафимова от Икономическа полиция към Криминална полиция, пише в. "Стандарт".

Именно заради това от полицията призовават хората да носят аварийния телефон на банката в джоба си и да не използват "подозрителни" банкомати, поставени на безлюдни места. Бъдете нащрек и за монтирани в близост до банкомата средства за наблюдение, вгледайте се за направени промени по него, изглеждащи съмнително, не използвайте банкомати, около които се навъртат съмнителни субекти, обясни още специалистката от Криминална полиция.

Като пример от МВР уточняват, че почти всички банки у нас предлагат услугата "sms известяване". С такъв sms картодържателят се уведомява своевременно за извършвани транзакции с неговата карта. И така, ако друг оперира с картата ви, можете веднага да разбере. Не се доверявайте и на случайни минувачи, които уж искат да ви помогнат, ако картата ви е задържана от устройството и искат ПИН кода ви. Най-много данни за слагане на скимиращи устройства има в София и по курортите. Според данните на СДВР само от началото на тази година има почти двойно увеличение на заловените бандити, които се занимават с кражба на данни от банкови карти.

Последвайте канала на

2604 1

Коментари 1

Добави коментар
спрете се малко

2013.02.10 | 10:28

1
Оффф,аман от малоумни статии ! По-добре си пишете за двете Златки и Николета....

Добави коментар

Водещи новини