Кметове връщат 50 млн. европари

  • 01 март 2012 21:52

  • 1775
  • 0
Кметове връщат 50 млн. европари
©

Над 50 млн. лв. се налага да връщат или вече са дали обратно в бюджета на оперативните програми кметовете заради нередности в търговете или качеството на изпълнение на европроектите.

Това обяви министърът по управление на средствата от ЕС Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник по време на общото събрание на общините. Най-много са финансовите корекции за местните власти при проектите по ОП "Околна среда" - над 20 млн. лв.

Кметовете вече са върнали обратно в бюджета на програмата 11 млн. лв.
Местните власти дължат и 11 млн. лв. заради дискриминационни условия в конкурсите или пропуски по ОП "Регионално развитие", каза строителният министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Половината вече са възстановени и с тях дори стартират проекти, за които не е достигнало финансиране.

По Програмата за развитие на селските райони наложените финансови корекции на общините са над 5,5 млн. лв., а по програма "Човешки ресурси" - близо 15 000 лв. Това показва справка от оперативните програми, предоставена на Mediapool. Наказанията на общините варират от 9 лв. до 4,5 млн. лв.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1775 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини