Лиляна Павлова: Да се коригират грешки по отношение на обществните поръчки

  • 01 март 2012 12:01

  • 771
  • 1
Лиляна Павлова: Да се коригират грешки по отношение на обществните поръчки
©

Устойчивото и интегрирано градско развитие, секторните политики от регионално значение, развитието на туризма и енергийната ефективност са основните приоритети по Оперативна програма „Регионално развитие” (ОПРР). Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена на Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е ключов партньор на общините и вратите на министерството са винаги отворени за всеки един от вас. ОПРР е програмата, в която основен бенефициент са общините, тъй като особено важно за общините е кандидатстването по европейските фондове – каза тя.

Много важна е законодателната инициатива, свързана със Закона за устройство на територията. Това е един дългоочакван акт, особено предложението за разграничение на правомощията на централната и местната власт, свързани със строителния контрол – със Закона за водите, Закона за устройство на Черноморското крайбрежие – посочи Павлова.

През 2012 г. фокусът на ОПРР е насочен към реализация на вече одобрените проекти. Сега е важна реализацията на проектите и финансирането за подготовката за следващия програмен период. Програмата има бюджет от 3 млрд. лв. и договорите, сключени до момента, са за 80% от тези средства – каза Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Предстои да бъдат сключени и 28 проекта за превенция от наводнения на стойност 24 млн. лв. Имаме финансовите корекции на стойност 11 млн. лв. и 95% от тях са, заради проблеми с обществените поръчки, необходимо е да се коригират грешките по отношение на обществените поръчки при кандидатстването по ОПРР - каза още Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Последвайте канала на

771 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
таз песен я знам

2012.03.01 | 18:22

1
да бе, просто грешчици... така и при соца всичко беше само "някои допуснати грешки"

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини