Еврокомисарят по търговията: АСТА не е Big Brother

  • 29 февруари 2012 21:39

  • 829
  • 2
Еврокомисарят по търговията: АСТА не е Big Brother
©

Споразумението за борба с фалшифицирането АСТА (Anti-Counterfeiting Trade Agreement - АСТА) не е посегателство срещу нашите свободи и няма да доведе до криминализиране на онези, които свалят нелегално от интернет, заяви еврокомисарят за търговията Карел де Гухт, цитиран от АФП.

"Моето послание към европейците днес е просто: АКТА не е посегателство срещу нашите свободи, а защита на нашия начин на живот", каза де Гухт пред комисията на Европейския парламент за международната търговия. "АСТА не е Big Brother, а средство за решаване на икономическите ни проблеми през 2012 г. и след това", добави той. "АСТА има за цел да изгради глобална система за защита на интелектуалната собственост в Европа. АСТА няма да цензурира интернет и няма да наложи никакви ограничения над търговията с генеричните лекарства", каза еврокомисарят.

АСТА, договорено между Европейския съюз, САЩ, Япония, Канада, Нова Зеландия, Австралия, Сингапур, Южна Корея, Мароко, Мексико и Швейцария, има за цел да се бори срещу фалшифицирането в широк смисъл - от лекарствата до нелегалното сваляне от интернет. Редица европейски страни оспорват текста и блокираха ратификацията му в очакване на разяснения. В редица градове имаше протести срещу АСТА, напомня АФП.

Кареп де Гухт обяви миналата седмица, че Европейската комисия ще поиска Европейският съд да се произнесе по споразумението.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
829 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ddd

2012.03.02 | 12:00

2
ima6e edni deto i za 6eistoviqt gaz ni ubejdavaxa 4e e xubavo ne6to ,ama.. ne vi vervame :))

2012.03.02 | 12:00

1
http://www.avaaz.org/en/acta_time_to_win_eu//?cl=1630650140&v=12987 включете се в петицията ! НЕ на АКТА!

Добави коментар

Водещи новини