Хотелиери в Банско скочиха срещу апартаментните комплекси

  • 20 февруари 2012 21:33

  • 1205
  • 0
Хотелиери в Банско скочиха срещу апартаментните комплекси
©

Хотелиери в курорта Банско отново скочиха срещу апартаментните комплекси. Заради двата кръга за Световната купа по ски за мъже и жени е пълно с туристи.

Над 15 000 бяха гостите през изминалия уикенд, когато бяха двата старта на най-добрите скиори. Толкова се очаква да са те и следващия уикенд.

"Много от любителите на белия спорт се настаняват в апартаментните комплекси, чиито собственици не плащат дори туристическа такса. Ние, редовните платци, губим клиенти заради нелоялната конкуренция", каза Илияна Щерева от Туристическата асоциация на Банско. Тя и колегите й ще искат среща с местната власт, за да се осигури строг контрол на апартаментните комплекси. Хотелиерите искат създаването на местна туристическа полиция, която да следи работата на въпросните места за отдих.

"Ние ще им помогнем с експерти, които да са част от звеното за контрол на апартаментните комплекси. Стига собствениците им са обяснявали, че туристите са им или роднини или лични гости, от които не вземат пари", казаха от Туристическата асоциация.

Те алармираха и за нелегитимни гръцки туроператори в Банско. Гърците настаняват своите сънародници в апартаменти, които не са категоризирани, работят с нелицензирани преводачи, екскурзоводи, планински водачи и ски учители.

Последвайте канала на

1205 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини