Каквато ни държавата, такъв ни и Батмана

  • 01 юли 2024 17:26

  • 2217
  • 0
Каквато ни държавата, такъв ни и Батмана
© Елементи от Pixabay, колаж: Novini.bg

Това е от един виц; ако се чудите, ето го:

Двама старци седят в градинката и играят шах. По едно време над главите им се чува тупурдия. Единият поглежда нагоре, а там – баба Яга лети на метлата, ама една сърдита, чорлава, а метлата прекъсва, хвърля масло, пуши, пуфти, дим излиза от нея, баба Яга псува. 

Другият старец и той поглежда нагоре и след малко поклаща глава:

- Каквато ни държавата, такъв ни и Батмана…

_____________

Ако в последно време ви се струва, че повечето новини в републиката са писани от Не!Новините, не сте само вие… И на нас така ни се струва. 

_____________

Не знам дали разбрахте, но руският агент Гундяев, също така известен и като патриарх Кирил, също така известен и като руския Батман, е поздравил новоизбрания български Батман по повод повода. 

И има логика, защото нашия Батман, още преди да стане Батман, беше заявил, че кремълските супергерои (или суперзлодеи – зависи от гледната точка) са му по-любими от украинските такива или от здравия разум и елементарната човешка емпатия, като цяло. 

Та, изненади тука няма. 

Посолството на руските супергерои (или суперзлодеи – нали се разбрахме) специално е публикувало думите на руския Батман на страницата си в американския Facebook (който редовно използва). 

Жената Кошка, също така известна в някои други приказни комикси и като Мирилайлайфанова, препечата думите на руския Батман и ги сложи на Facebook страницата на прокълнатото царство: 

Угодно бе на Светаго Духа и на достопочитаемите участници в Патриаршеския избирателен църковен Събор (Деян. 15:28) да Ви призоват към високото и отговорно Първосветителско служение, поверявайки Ви съдбините на Българското Православие…

Продължава още много – все в този дух. 

Батманите така си говорят. ¯\_(ツ)_/¯

Ще открехнем още малко пердето на разговора: Днес Руската Православна Църква искрено се радва заедно със своята възлюбена Църква-Сестра, начело на която застана богомъдър йерарх, известен със своето благочестие, твърда привързаност към свещения каноничен ред и готовност за жертвен труд в името на укрепването на църковното единство.

Руският патриарх поздрави Негово Светейшество Даниил

Ако се чудите, ще преведем (по слух и интуиция):Днеска руските Батмани искрено се радват, че успяхте да се намърдате на стола на българския Батман, радват се за по-малката си сестричка, която чакат с нетърпение да придърпат до себе си в мъртва хватка… дрън-дрън-дрън… богомъдър йерарх, дрън-дрън… благочестие, дрън-дрън… твърда привързаност към това да ни подкрепяте, докато потъпкваме и последните капки човечност и благославяме бомбите „Сатана“, да се правите сполучливо на ударени, докато ние се съюзяваме с войните на „Ахмак Сила!“ и викаме „Акбар“, и сеем пропаганда срещу православна Украйна, благославяйки убийците на деца; чакаме с нетърпение да анатемосате, както сте дали заявка, всеки, който се обяви за нормална човешка любов към ближния и да заплюете всеки, дръзнал да нарече нашия Dark Lord с някое лошо име. В името на укрепването на банковите сметки по линия на кагебейското агитпропче. Аминче!

_____________

Може би се чудите как е възможно в една и съща доктрина да съществува днес любов към „православието“ и Бога и към едновремешния Сталинизъм, който изби хиляди попове, изкла ги и ги изхвърли из разни плитки гробове без кръст и без знак на тях? 

Може би се чудите как може едновременно да се хвали убийството на деца и да се говори за любов към ближния? 

Грешката, драги слушатели, е в това, че си мислите, че има „доктрина“ там, където има само и единствено страх и злоба, родена от тоя страх. Страх от света, който не познаваш, защото си неграмотен; и злоба към света, който не разбираш. И желание всички да са „равни“ – демек, да ги дръпнат в калта долу при тебе – и да ти доставят удоволствието да видиш всички потъпкани и смачкани. „Равни“. Така работят тези „доктрини“. А неща като религия и „лидери“ са само подробности в супата от вече преработен и върнат обратно в мозъчната чиния обяд. 

Да ви е честит новия Батман, така обичан от руските Батмани. А, ако се чудите каква работа ще върши (освен сделки с имоти), то ще трябва да потърсите в Google какво значи думата „пропаганда“. 

А на „консервите“ (по Бай Ганьо, а и се изписва по-лесно от „консерватори“), които не обичат нищо да се променя и все си циклят на мантрата: „религията ни е спасила от турско робство“, ще пожелаем да им е весело руското робство. Лека и безаварийна, другари! А и понеже не обичат да им се сменят нещата и си мислят, че нещо било валидно в 18 и 19 век, просто ТРЯБВА да е валидно и днес (по инерция), ще им препоръчаме да зарежат интернета, а като са почнали – и електричеството (щото в 18 и 19 век… нали!), и къпането (за някои от тях имаме едно подозрение по тая част…), да зарежат и автомобилите, и телевизията. Дано се излъжат да прочетат някоя книжка. Може и с картинки. 

_______________________

Този коментар изразява личното мнение (и душевно състояние) на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg (или със здравия разум).

Последвайте канала на

Александър Томов
2217 0

Водещи новини