Младенов: Разширяването на Евросъюза е в наш интерес

  • 17 февруари 2012 11:25

  • 1044
  • 1
Младенов: Разширяването на Евросъюза е в наш интерес
©

Изключително е важно да имаме съгласие за приоритетите на България на Балканите.

Разширяването на ЕС, присъединяването на нашите съседи от Западните Балкани е в наш интерес. Това каза от парламентарната трибуна министърът на външните работи Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27.

Безспорно процесът на сътрудничество в Югоизточна Европа остава основен приоритет за България, поясни той.

"България изпълнява конкретни проекти и програми от регионално значение. Едни от тях е програмата за трансгранично сътрудничество с Румъния, Гърция и Турция", каза Младенов.

"Дава ме си сметка, че сложните процеси, които се случват в момента могат да поставят на изпитание сътрудничеството ни със съседите ни", заяви външният министър.

Постепенно работим със съседните страни, за да може да се изчистят дребни проблеми, каза още той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1044 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дядо ПРАС

2015.01.24 | 17:44

1
Келеш, в чий интерес е влизането, викаш, на България в ЕС? Мигар нашият интерес е да осигурим възможност на Еврокомисията да ни маха с пръст, че много бързо ни се увеличавали доходите ли, или може би за да ни скърца със зъби да вдигаме пенсионната възраст до 75 години - та от работното място направо в гроба ли! Явно евробюрократите са се сдушили с ВАС- нашите родни мафиоти за да ни експлоатирате до гроб!!! Щом ти, бледен глист, викаш, че е в наш интерес -редно е да се аргументираш - иначе досега 5 години в ЕС - 5 години прогресивно нарастваща мизерия и засилваща се британска и холандска ксенофобия към нас! А, и да не забравя американската хилерица ни похвали за най-ниското ниво на безработица, което било пример.....Николайчо, да си затваряш чифутската чофка, че това ми намирисваш на протагонист на ХОЛОКОСТ за несемити!!! ПОЗОР!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини