Наказват двама антимафиоти по случая "Мирослава"

  • 31 януари 2012 17:19

  • 2512
  • 1
Наказват двама антимафиоти по случая "Мирослава"
© Булфото

Наказанието по случая в Перник след проверката, която е извършена, е към двама служители от ГДБОП. Удължена е дисциплинарната проверка, която е свързана с ръководителя на териториалното звено БОП в Перник. Наказанието за единия от служителите е порицание, а за другия – писмено предупреждение.

Това съобщи пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа след извънредното заседание на вътрешната комисия в парламента по случаите в Перник, Мировяне и Скравена.

Запитан, каква грешка са допуснали служителите, Цветанов каза :"Това, което беше споменато вътре, във всичките обстоятелства, които бяха представени на депутатите".

Вътрешният министър посочи, че не иска да коментира неща, които са били изнесени на закритото заседание. "Информацията е поверителна и на това - кой как я интерпретира не е нещо, на което бих могъл да дам коментар”, каза Цветанов по повод становището на опозицията, че няма категорични доказателства за това да има отговорен за смъртта на Мирослава Николова от Перник. Запитан дали има достатъчно доказателства за случая в Перник за това кои са извършителите на убийството, Цветанов посочи, че наблюдаващият прокурор ще бъде по-конкретен.

Председателят на вътрешната парламентарна комисия Анастас Анастасов допълни, че не е казано нещо категорично и комисията едва ли е органът, който ще реши кой е извършил едно престъпление и дали е извършено от дадено лице.

Главният секретар на МВР призова да бъде дадена възможност на ръководството на министерството да завърши проверките. "В момента, в който имаме яснота, уверяваме, че ще бъдете уведомени за всичко. Изключително ми е неприятно, когато обявяваме наказания публично, защото говорим за висши ръководни служители в системата на МВР. Тези заповеди се обявяват обикновено пред по-старши и равни. Не искам аз да съм човекът, който ще уронва авторитета на моите служители”, каза Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет.

По повод установените факти, главен комисар Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет посочи: Не мога да ви ги кажа в момента, защото проверките не са приключили. В момента, в който приключат нещата, всеки ще си получи това, което е заслужил.

Запитан за случая в мола и дали е нормално да бъдат удряни шамари на човек, държан с белезници, Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет посочи, че има проверка.

Председателят на вътрешната комисия в парламента Анастас Анастасов обяви, че утре ще бъдат изявленията пред медиите по повод днешното заседание на комисията.

„Информацията е поверителна, тя е на разположение на народните представители и утре ще има изявления по този повод. Нека да се изясним. Информацията, която беше докладвана за случая в Перник, е от порядъка на 30 - 40 листа”, каза Анастас Анастасов.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2512 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.02.01 | 08:17

1
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини