Иван Костов: Има много неясноти около оръжието на самоубилия се Стойчо

  • 31 януари 2012 18:20

  • 1107
  • 0
Иван Костов: Има много неясноти около оръжието на самоубилия се Стойчо
©

Има доказателства срещу обвиняемия Марио, но не сме убедени дали ще бъдат достатъчни да бъде осъден.

Това заяви пред журналисти съпредседателят на парламентарната група на Синята коалиция Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, след извънредното заседание на вътрешната комисия в парламента по случаите в Перник, Мировяне и Скравена.

Именно Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - от името на Синята коалиция миналата седмица поиска изслушването от парламентарната трибуна. "Твърде много информация се получи. Запознахме се с протокола и не мога ви кажа сега в момента каквото и да е", заяви Костов.

Запитан какво е разбрал от случая с Мирослава от Перник и смъртта на единия от обвиняемите, Костов посочи, че и това не е станало съвсем ясно. „Боя се да започна да интерпретирам нещата, след като и самият аз не съм убеден в тяхната яснота. Това е дефект на прекомерната информация. Беше дадена прекомерно много информация по три случая едновременно. Тя не може да бъде отговорно осмислена за толкова бързо време. Затова се нуждая от справки с протокола. Казаха, че ще оставят най-важния доклад. Споделям това притеснение и още един път ще заявя, че това самоубийство или каквото е на Стоев, практически скрива реалните извършители. Няма, на база на какво да бъде завършено това дело, поне аз останах с такова впечатление. Има някакви доказателства, но не знам дали ще издържат в съда. Когато са участвали двама, ако са участвали двама, единият казва – единият го извърши, другият казва – другият го извърши. Тогава как се установява истината, колкото и да е прецизен и да желае съдът да стигне до нея”, заяви Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Запитан дали е станало ясно какво се е случило в апартамента на Стойчо, Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - заяви, че не иска да иронизира. „От една страна се твърди, че са спазени конвойните правила, от друга – не е ясно как конвоят, заедно със задържания, са си помагали да спират някаква алармена инсталация. Не е ясно защо те заедно го правят. Не би ли било по-добре той да излезе отвън, те да се справят или да извикат техническа помощ и т. н. Основният въпрос е оръжието. Това оръжие защо не е отнето – въпросът остана неясен. За оръжието казаха, че не знаят дали са знаели тези, които са извършвали обиска дали е имало оръжие, а се оказа, че той е имал нарезна карабина и два пистолета, така разбрах”, каза Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1107 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини