Михаил Миков: Не разбрахме за какво са наказанията по случая "Мирослава"

  • 31 януари 2012 18:07

  • 1041
  • 0
Михаил Миков: Не разбрахме за какво са наказанията по случая "Мирослава"
©

Повече са въпросите, които възникнаха днес, отколкото отговорите – формални и противоречиви, които бяха дадени. Няма да има доказателства, за да има отговорник за смъртта на Мирослава.

Това заяви пред журналисти зам.-председателят на парламентарната група на Коалиция за България Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно след извънредното заседание на вътрешната комисия в парламента по случаите в Перник, Мировяне и Скравена.

"Стана така, че едно разкрито престъпление няма годни доказателства за съд. Как стана така, че се извършват процесуално-следствени действия в нарушение на закона", пита Миков.

По думите му, въпросите са останали неизяснени, а едва днес се е разбрало, че по случая в Перник има наказание. „До момента някой от вас да е чувал за такова нещо? Разбрахме, че има наказания, само че не разбрахме какви са точно нарушенията, заради които са наложени наказанията. Ясно е, че има много факти, които си струва да се изяснят от обективна парламентарна комисия”, каза Миков.

Според него обяснението какво се е случило в апартамента на самоубилия се Стойчо от Перник не дава отговор на редица въпроси. „Защо поемните лица не са били вътре, след като знаем, че по закон те влизат, за да може още от първия момент на извършването на процесуално-следствените действия, тези, които го извършват, да не създадат някакви други доказателства. Това е смисълът на поемните лица, а не – чакайте отвън, ние ще влезем да светнем лампата, а след малко елате да се подпишете на протокола”, посочи Миков.

Запитан – какво е обяснението за смъртта на Стойчо, Миков заяви, че са чули обяснението, което стандартно върви. По думите му, няма яснота как е попаднало оръжието в него. "Не получих ясен отговор на въпроса – след като в МВР има база данни на законно регистрираните оръжия, не е ли направено проучване – с какви оръжия разполага този човек.  Премиерът е прав, когато каза – „Слава Богу, че не стана „Белите брези” номер 2”. В крайна сметка това е около 5 минути проверка в базата данни – всяко лице какво законно регистрирано оръжие притежава", каза още Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1041 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини