Шефът на затворите: Борим се с корупцията сред надзирателите

  • 30 януари 2012 07:57

  • 2217
  • 1
Шефът на затворите: Борим се с корупцията сред надзирателите
©

Има надзиратели, които са изкушени да взимат пари в затворите, но правим всичко възможно да се преборим с това, заяви в сутрешния блок на БНТ Митко Димитров, директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

Той призна, че условията в българските затвори са изключително тежки. "Аз се радвам, че и старото и новото политическо ръководство имат добри идеи по направата на нови затвори. Димитров каза, че в рамките на месец - месец и половина ще стане ясно точно къде може да се строи затвор.

Затворът във Враца отговаря до някъде на определени стандарти. Той е реновиран наскоро, съобщи Митко Димитров.

"Няма как да скрием лошата ситуация в затворите", каза още той.

Във връзка със затворника от Бобов дол, който си бе зашил очите и устата, Димитров заяви, че е проверил лично случая и поясни, че няма нищо общо с това, което е излязло в медиите. Той уточни, че причината за тези действия е, защото въпросният затворник е бил преместен в друга група, заради това, че е предизвикал скандали в предната си група.

Относно помилванията, Митко Димитров каза, че това, че някой е помилван, не означава, че е на свобода, освен ако не си е излежал присъдата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2217 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Людмил

2012.01.30 | 11:55

1
1 надзирател взима 600-700 лева заплата! Дори да не вкарва наркотици, само цигари, алкохол или телефони той спокойно си заработва най-малко още една заплата Всеки на неговото място би постъпил по този начин за да си нахрани семейството! А пък тоя директор дето се пъчи е най-корумпирания от всички.

Добави коментар

Водещи новини